Teljesen kiakadt egy nő Angliában, miután a csomagszállító nem volt hajlandó átadni a csomagot, ha nem vihetik be és fotózhatják le a házukban 1

Egy család teljesen kiakadt a DPD-re mondván, hogy behatoltak a privát szférájukba, miután a csomagszállító cég ragaszkodott ahhoz, hogy bevigyenek otthonukba egy csomagot.

Teljesen kiakadt egy nő Angliában, miután a csomagszállító nem volt hajlandó átadni a csomagot, ha nem vihetik be és fotózhatják le a házukban 3

Paula Adelburgh arra számított, hogy egy csomagot fognak kézbesíteni neki észak-staffordshire-i otthonába. Nos ez így is történt, de az 51 éves nő azt állítja, hogy a cég nem volt hajlandó átadni a szállítmányt, hacsak le nem fényképezték azt, hogy bent van a házban. Paulának a DPD azt mondta, hogy ez a helyes eljárás.

„Megnyomták a csengőt, és a fiam kiment kinyitni az ajtót. Azt mondták neki, hogy le kell tenniük a csomagot az ajtóba, hogy lefotózhassák. De ezt nem igazán értettem, és ezt a törvény szerint nem kellene hogy kötelező legyen megtenni.”

„A sofőr nem adta oda a csomagot kint a fiamnak, és nem tudom, miért nem fotózta le azt a ház előtt. Aztán átment az oldalsó kapun, kinyitotta a konyhaajtót, és berakta a csomagot. Nem szabadna bemennie az ingatlanomba és fotókat készítenie.”

„A férjem útját állta, és azt mondta: „Nem kell kinyitnod az ajtót. Vidd ki.” – mesélte az anyuka.

Teljesen kiakadt egy nő Angliában, miután a csomagszállító nem volt hajlandó átadni a csomagot, ha nem vihetik be és fotózhatják le a házukban 4

„Ha a kutyáim szabadon lettek volna, nekimentek volna az egyszer biztos. Ez az egész nekem egy kicsit ijesztő. Nem a csomagszállító sofőr hibája, ha azt mondják neki, hogy ez a szabályzat. De a szabályon akkor is változtatni kell. Nem szívesen gondolok bele, hogy mi lett volna, ha a kutyák szabadon vannak abban a feszült helyzetben. Együtt érzek a sofőrökkel, csak azt csinálják, amit mondtak nekik.”

„De akkor sem tudhatod ki jön. Bárki lehet…” – tette hozzá.

„Nem minden kisteherautó oldalán van DPD felirat, honnan tudod, hogy nem tolvajok-e. Bárki mondhatja, hogy van egy csomagja a számodra. Honnan is tudhatnád, hogy ő most épp igazat mond-e…”

A DPD a történtekre ezt reagálta: „A csomag lefotózása a nyitott ajtóban a szokásos eljárásunk a kézbesítés igazolására. Sok más szolgáltatóhoz hasonlóan mi is a járvány kezdetén tértünk át erre a megoldásra. A sofőrnek ugyanakkor nem kellett volna a másik ajtóhoz mennie, hogy megpróbálja véghezvinni a kézbesítést, és mi gondoskodunk arról, hogy ezt egyértelművé tegyük az ő számára is.”

Ti kerültetek már hasonló helyzetbe, vagy vitába a csomagszállítóval? Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után