Újabb 2 napos metrósztrájk mától Londonban, aminek tízezrek fognak "nagyon örülni" 1

A Londonban élők tízezreinek okoz majd komoly kellemetlenséget a 48 órás metrósztrájk, ami a Piccadilly line vonalát érinti, és a mai napon déltől kezdődik.

Újabb 2 napos metrósztrájk mától Londonban, aminek tízezrek fognak "nagyon örülni" 3

A Transport for London (TfL) megerősítette, hogy a sztrájkot már nem lehet megállítani, ugyanis a tárgyalások, amiket a cég a Rail, Maritime and Transport Union szakszervezettel folytatott, kudarcba fulladtak.

A kétnapos munkabeszüntetés déli 12 órakor kezdődik, és még a pénteki napon is tartani fog, az előzetes bejelentések szerint reggel 8:30-tól még egy öt órán keresztül. A TfL egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy a sztrájk ideje alatt a Piccadilly line metróvonala teljes hosszában le fog állni a pénteki éjszakai metrókat is beleértve.

Éppen ezért a cég azt javasolta mindenkinek, aki rendszeresen ezen a vonalon szokott közlekedni, vagy a két na alatt pont használta volna, hogy nézzék meg milyen más metrók vagy buszok segítségével tudnak majd célba érni.

A TfL arra is figyelmeztetett mindenkit, hogy a metrósztrájk ideje alatt az olyan egyébként is nagyon forgalmas megállóknál, mint Finsbury Park, King’s Cross St Pancras, Green Park vagy épp Hammersmith, a szokásosnál is nagyobb káoszra és tömegre lehet majd számítani.

Újabb 2 napos metrósztrájk mától Londonban, aminek tízezrek fognak "nagyon örülni" 4

A szerda esti Arsenal meccsre is sokkal macerásabb lesz kijutnia emberek tízezreinek, de ami még ennél is rosszabb hír nagyon sok embernek Londonban és környékén, hogy a Piccadilly line az, amivel London legnagyobb repülőterére, a Heathrow Airport-ra kényelmesen ki lehet jutni, így rengeteg embernek ez az opció pont a legrosszabbkor nem áll majd rendelkezésre.

Mindezek mellett szerdától péntekig az M4-en is sokkal nagyobb forgalomra lehet számítani, illetve a taxitársaságok is sokkal elfoglaltabbak lesznek mint egy átlagos napon.

A többi metróvonal normális menetrend szerint fog közlekedni a sztrájk alatt, a Piccadilly vonalán pedig extra metrópótló buszok lesznek hadrendbe állítva, azonban ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ilyen buszok folyamatosan tömve vannak, csúcsidőben, reggel és délután pedig szinte elviselhetetlen mennyiségű ember zsúfolódik össze rajtuk.

Ami még hasznos információ lehet a metrósztrájk kapcsán, hogy a buszokon, a London Overground, a Great Northern és TfL rail járatain a nyomtatott metrójegyeket is el fogják fogadni, nem kell majd új vagy másik jegyet venni.

A sztrájk egyébként egy hosszan elhúzódó vita eredménye az RMT szakszervezete és a TfL közt. A szakszervezet szerint a TfL nem tartja magát a korábbi megállapodásukhoz, és nem javítanak a biztonsággal kapcsolatos problémákon, sem pedig a metrók üzemeltetésének folyamatán és emellett mindenféle kiskapukat kihasználva keserítik meg a dolgozók hétköznapjait.

A TfL egyik igazgatója ezekre a vádakra ezt reagálta: „Nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk, hogy megoldjuk a problémát. Mi továbbra is betartjuk amiket év elején ígértünk, és az, hogy nem történt előrelépés egyáltalán nem igaz. Nagyon csalódottak vagyunk, hogy rengeteg utas issza meg ennek az egésznek a levét, ráadásul igazából teljesen értelmetlenül.”    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás