Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Londonban és Nagy-Britannia más részein 1

Londonban az albérletbe kiadott ingatlanok átlagos havi bérleti díja a legutóbbi mért időszakban 1.4%-kal csökkent, £1,271-ra, azonban a főváros továbbra is messze a legdrágább hely Nagy-Britanniában lakhatás szempontjából.

Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Londonban és Nagy-Britannia más részein 3

London ezzel csatlakozik Északkelet-Angliához és Waleshez, ugyanis ezeken a területeken csökkentek az ingatlanbérleti díjak az országban az elmúlt egy év folyamán.

Az ország többi területén a bérleti díjak 2.6%-kal nőttek egy év alatt, legalább is a Your Move által készített elemzésből ez derült ki. Az elemzésből az is kiderült, hogy ha nem csak Londont, hanem egész Angliát és Walest vesszük alapul, akkor az átlagos bérleti díj augusztusban £861 volt.

Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Londonban és Nagy-Britannia más részein 4

Az elemzés során több, mint 20 ezer ingatlant vettek bele a mintába az egész ország területén. A kutatás arra is fényt derített, hogy az ország délnyugati részén emelkednek a leggyorsabban az árak Angliában.

Az átlagos albérlet ár havonta az ország ezen területén £686 volt a nyár végén, ami egy évvel ez előtthöz viszonyítva több, mint 4%-os növekedést jelent. A növekedést nagyban befolyásolja, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb arányban költöznek az emberek az ország ezen felére. Ennek köszönhetően Bristolban is igen meredeken emelkednek az árak az utóbbi időben.

Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Londonban és Nagy-Britannia más részein 5

Anglia középső és keleti felén is igen nagy árnövekedés volt tapasztalható 2017 óta, itt 2.7%-kal mentek feljebb a bérleti díjak átlagosan, azonban még mindig feleannyiért tudunk ingatlant bérelni, mint Londonban. Itt az átlag £656 volt.

Átlagosan hol mekkora részét költik el az emberek a fizetésüknek az albérletre Nagy-Britanniában:

Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Londonban és Nagy-Britannia más részein 6

A Your Move egyik szakértője azt nyilatkozta a téma kapcsán, hogy: „Úgy tűnik a bérbe adható ingatlanok mennyisége csökkent az elmúlt 1 év során. Ennek részben lehet az az oka, hogy a bérlők hosszabb ideig maradnak egy helyen, de valószínűbb, hogy az ingatlanok bérbeadásával kapcsolatos jogszabály-változások miatt, sok főbérlő elállt a pénzkeresés ezen módjától.”

Az elemzésből az is kiderült, hogy a bérlők közel 10%-a van elmaradásban a bérleti díj kifizetésével. Az elemzés készítői arra a következtetésre jutottak, hogy az emelkedő ingatlan árak ellenére az albérlők anyagi helyzete továbbra is stabil a szigetország területén.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után