Új „szirénaszerű” rendszer kerül bevezetésre és tesztelésre, amely minden ember telefonján meg fog szólalni Nagy-Britanniában 1

Szirénaszerű vészhelyzeti figyelmeztető üzenetet küldenek a jövő hónapban az Egyesült Királyságban élő emberek telefonjaira, hogy kipróbálják az új lakossági vészhelyzeti riasztórendszert, amely extrém időjárási körülményekre, de akár terrortámadásra is figyelmeztethet a későbbiekben.

Új „szirénaszerű” rendszer kerül bevezetésre és tesztelésre, amely minden ember telefonján meg fog szólalni Nagy-Britanniában 3

A hangos figyelmeztető hang és rezgés április 23-án – Szent György napján – jelenik majd meg a telefonok kezdőképernyőin, és addig nem szűnik meg, amíg az emberek elő nem veszik a telefonjukat és nem reagálnak a figyelmeztetésre.

A rendszert életveszélyes helyzetekben való használatra tervezték, beleértve az áradásokat vagy épp erdőtüzeket, és már használták és használják is olyan országokban, mint az Egyesült Államok, Kanada, Hollandia vagy épp Japán. Elsősorban a legsúlyosabb időjárási eseményekre tervezték, és vészhelyzet esetén ez a rendszer üzenetet küld az érintett területen tartózkodó mobilfelhasználók 90%-ának.

A Lancaster Hercegség kancellárja, Oliver Dowden kijelentette: „Nemzeti ellenálló képességünket egy új vészhelyzeti riasztási rendszerrel erősítjük meg, hogy a továbbiakban könnyebben megbirkózzunk a fenyegetések széles skálájával az áradásoktól a futótüzekig. Ez forradalmasítani fogja azon képességünket, hogy figyelmeztessük és tájékoztassuk azokat az embereket, akik közvetlen veszélyben vannak, és segít megőrizni az emberek biztonságát. Amint azt az Egyesült Államokban és máshol is láthattuk már, egy telefonos riasztás sok esetben életet menthet.”

Azok, akik nem szeretnének értesítéseket kapni, kikapcsolhatják majd ezt a funkciót az eszköz beállításaiban. A szakértők azonban azt remélik, hogy a szolgáltatásban rejlő hasznos, akár életet is mentő funkció miatt a felhasználók nem fogják azt kikapcsolni.

A riasztások mindig csak a kormánytól vagy a segélyszolgálatoktól érkezhetnek majd, és az érintett területek részleteit is tartalmazzák. A kabinetiroda megerősítette, hogy a riasztási rendszer biztonságos, ingyenesen fogadható és egyirányú, és külön kihangsúlyozták, hogy senkinek a tartózkodási helyét nem fedik fel, és nem gyűjtenek személyes adatokat sem.

A szolgáltatás tesztelése már elkezdődött többek közt Readingben és East Suffolkban. Remélhetőleg a rendszert végül terrorcselekményekre vonatkozó figyelmeztetések küldésére is felhasználhatják majd.

A tisztviselők azt mondták, hogy először azért még további információra van szükségük arról, hogyan működik a riasztórendszer az Egyesült Királyságban, mielőtt ez a funkció bevezetésre kerülhet.

Az Országos Tűzoltóparancsnokok Tanácsának elnöke, Mark Hardingham a következőket mondta: „Az ország összes tűzoltó- és mentőszolgálatával együtt nagyon várom, hogy elérhetővé váljanak a vészhelyzeti riasztások, amelyek segítik munkánkat, és segítik a közösségeket vészhelyzetek esetén.”

„Láttunk már ilyen típusú rendszert működés közben a világ más részein, és alig várjuk, hogy a szolgáltatás itt, az Egyesült Királyságban is elérhető legyen – a tűzoltóságokkal és más partnereinkkel együtt mind azt akarjuk, hogy ez a rendszer segítsen abban, hogy mindenki a lehető leggyorsabban legnagyobb biztonságban legyen, ha valami nagy baj történik.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után