Ráküldte a végrehajtókat a Wizz Air-re egy pasas a lutoni repülőtéren, hogy hajtsák be rajtuk „amivel a légitársaság tartozik neki” 1

Igen nagy felháborodást keltett egy férfi, miután végrehajtókat küldött a lutoni repülőtérre, hogy behajtsák a Wizz Air-től a neki járó tartozásukat.

Ráküldte a végrehajtókat a Wizz Air-re egy pasas a lutoni repülőtéren, hogy hajtsák be rajtuk „amivel a légitársaság tartozik neki” 3

Az 55 esztendős Russell Quirk 3900 fontot bukott, amikor az utolsó pillanatban kellett repülőjegyet vásárolnia Portugáliába, miután a közismert fapados légitársaság mindössze három órával a felszállás előtt törölte a járatát.

A négygyermekes apuka több mint 2700 fontot költött a következő napi járatra, hogy családja ne bukja a Wizz Air miatt a teljes nyaralást. Így is lemaradt a család a nyaralásuk első napjáról, és Russel nem akart további körülbelül 6000 fontot veszíteni a szállodai és egyéb utazási költségeken.

Az új jegyek Faro városába, az Algarve régióba, több mint négyszeresébe kerültek neki az eredeti jegyek 700 GBP-os díjához viszonyítva.

„Nem volt más opció. Vagy választom az elérhető legjobb alternatívát, vagy 6000 fontot veszítek” – hangsúlyozta Russell. „Mindnyájan készen voltunk, a csomagok lent voltak, és már meghívtuk a taxit. Nem tudom a légitársaságok hogyan működnek, de ahogy látom a Wizz Air sem. Teljesen nevetséges, hogy nem látták előre az utasok számát. Az egyetlen járat, amit találtam, a British Airways volt, ami nagyjából 2700 fontba került így az utolsó pillanatban, négyszer annyiba, mint az eredeti járatra szóló jegyek.”

„Az eredeti jegyek nagyjából 700 fontba kerültek. Az uniós jogszabályok szerint kötelességük azt ilyen esetben hét napon belül visszatéríteni.”

Russellnek, aki három lányával és feleségével utazott, csak két hónappal később térítették vissza az eredeti jegyek árát. Ő azonban azt követelte, hogy a Wizz Air fizesse meg a családnak a járat törlése miatt okozott összes többletköltséget. Keresetet nyújtott be a megyei bírósághoz, de azt mondta, hogy a Wizz Air figyelmen kívül hagyta e-mailjeit és leveleit, valamint a megyei bíróságtól kapott üzeneteket.

Miután több hónapig várt arra, hogy a légitársaság rendezze a dolgot, Russel végül végrehajtókat küldött a Wizz Air-re, új értelmet adva az „airport dad” kifejezésnek. Megadta nekik a lutoni repülőtér címét, és azt mondta nekik, hogy „hajrá”, még viccelődött is vele, hogy ha nem hajlandók fizetni, szerezhetnek neki egy repülőgépet.

„Dörömböltek az ajtajukon, és közölték velük, hogy fizessék ki a 4500 fontot. Az volt az egyik lehetőségük, hogy odaadják a pénzt, vagy a végrehajtók valamilyen más formában hoznak el annyi értéket, legyen szó székekről, asztalokról, számítógépekről vagy egy repülőgépről.” – nyilatkozta a történtek kapcsán Russell.

A Wizz Air azóta bocsánatot kért a családtól, és azt mondta nekik, azon dolgoznak, hogy „ügyfeleik utazási élménye idén jobb legyen”.

A légitársaság egyik szóvivője a BBC-nek azt mondta: „2022 nyarán Európában és az Egyesült Királyságban tapasztalt, az egész iparágat érintő, példátlan mértékű zavarok miatt nem teljesítettük megfelelően saját kötelezettségeinket és ügyfeleink elvárásait. Amikor a dolgok rosszul sültek el, nem reagáltunk elég gyorsan, hogy kezeljük az ebből a zavarból eredő nagyszámú követelést az ügyfelek részéről.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után