A gyakorlott utazók utálják az új, a metrómegállóknál a padlóra felfestett, zöld jelzéseket, mert szerintük ez elveszi a „versenyelőnyüket” – mivel így már mindenki tudja, hova a legjobb állni.

London metró

A próbajelzéseket a King’s Cross pályaudvarra festették fel a Victoria vonalon, és az lenne a célja, hogy elkerüljék a tumultust azzal, hogy az élénkzöld területekkel jelzik, melyik területeket érdemes szabadon hagyni. A zöld zónák mutatják, hogy fognak pontosan megállni a vonatok, ezáltal az utasok könnyebben helyezkedhetnek.

Azonban az évek óta ingázó londoniak szerint az évekig tökéletesített, „kifigyelt” helyezkedő pozícióik ezáltal „mehetnek a kukába”. Ugyanis most már a metrós „kezdők” is tudják, hol kell várni ahhoz, hogy a legközelebb legyenek a metróhoz.

„Húsz év metróállomás-szakértelem és versenyelőny vész el ezzel a zöld festéssel” – írta valaki Twitteren. A bejegyzését több ezren osztották meg, és rengetegen kommenteltek: „Az egyetlen lehetséges megoldás, ha veszünk zöld festéket, és az egész platformot zöldre festjük”.

„Átérzem a fájdalmat… egyetlen előnyünk volt… és most oda van” – írta más. Valaki csak annyit fűzött hozzá, hogy „neeeeee”, volt, aki pedig azt jelentette ki, hogy „ez felháborító. Kell vennem egy vödör zöld festéket, és kezdeni valamit a helyzettel.”

A zöld festék július végén jelent meg, és ki van írva a mozgólépcsőkhöz, hogy „kérjük, ne álljon a zölddel festett területekre. ezzel csökkenthetik a tumultus kialakítását, és biztonságosabb a fel- és leszállás.” Persze sokan figyelmen kívül hagyják a zöld részt, és ugyanúgy ráállnak még. Sokan azt is mondták, hogy jó ötlet, de a színválasztással nem értenek egyet.

A Tfl a következő hetekben közöl riportot arról, hogy hogyan vált be a zöld jelzés. ez idáig csak a Jubilee vonalon van megkülönböztetve, hogy hova álljanak az emberek, de ha ez beválik, mindenhol egyszerűbb lesz a metrózás.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]