Új jogszabály: Angliában az utcán szemetelők mostantól kétszer is meggondolják majd 1

Hamarosan akár 150 fontos büntetésre is számíthat az, aki szemetel – ez része a kormány új hajtóvadászatának azok ellen, akik szemétbe borítják a városokat.

Új jogszabály: Angliában az utcán szemetelők mostantól kétszer is meggondolják majd 3

Emellett még több kuka lesz kihelyezve a „szemetelő hot-spotokon” országszerte, vagyis azokon a helyeken, ahol a legnagyobb szokott lenni a piszok. A kormány célja az, hogy tisztábbá tegyék Anglia utcáit, mivel a hatóságoknak jelenleg évi 800 millió fontjába kerül a takarítás.

A környezetvédelmi miniszter, Andrea Leadsom jelentette be az új stratégiát a napokban, és kiemelte, hogy a szemetes utcák rossz benyomást tesznek a turistákra az országról. A 150 font a duplája annak, amit jelenleg kiszabnak, ha valakit szemetelésen kapnak. „A szemét mindannyiunkat érint, elcsúnyítja a vidéket, veszélyezteti az állatvilágot, szennyezi a vizeket, elárasztja a városokat, és rossz benyomást tesz a turistákra is. A szemetelés elleni stratégiánkban szeretnénk megcélozni a nemtörődöm hozzáállást, és kialakítani egy szemetelés-ellenes kultúrát. Mi szeretnénk lenni az első generáció, aki jobb állapotban hagyja az országot a jövő generációinak.” Az új stratégia már Londonra érvényes is, és 2018-ban az egész országban be fogják vezetni a kampányt.

Új jogszabály: Angliában az utcán szemetelők mostantól kétszer is meggondolják majd 4

Ezen felül kiadnak egy iránymutatást az önkormányzatok számára, hogy hogyan tudják fejleszteni a „kuka-infrastruktúrájukat”, ehhez például új, kreatív designokat vezetnek be, és hatékonyabbá teszik a disztribúciót is. A miniszterek emellett szeretnék közmunkára is küldeni a szabálysértőket, hogy segítsenek megtisztítani az utcákat.

A megbízottak a Highway Englanddel együttműködve igyekeznek majd meghatározni a 25 legkoszosabb területet az úthálózatok környékén, miközben szeretnének megalapozni egy „zöld generációt” is azáltal, hogy nagyobb hangsúlyt helyeznek a gyerekek környezetvédelmi oktatására, valamint felhívják a figyelmet a nemzeti „takarítónapra”.

Új jogszabály: Angliában az utcán szemetelők mostantól kétszer is meggondolják majd 5

Az új szemetelési törvényekkel szeretnének „egyértelmű és világos” üzenetet közvetíteni, ezt egész országra kiterjedő kampánnyal támogatnák meg. Ehhez várnak majd hozzájárulást a privát szektortól is adomány formájában, és jótékonysági szervezetektől is segítséget. A takarításra költött évi 800 millió font egy jó része megspórolható lenne, ha figyelnének az emberek a kérdésre, és akkor azt az összeget fontosabb ügyekre is lehetne fordítani a kormány álláspontja szerint. A megkérdezett lakók négyötödét frusztrálja a szemét mennyisége az országban, és a 30%-uk szerint ez az ő környékük kiemelkedő problémája.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után