"Új Brexit megállapodást ajánlhat fel az EU Nagy-Britanniának" 1

Az Európai Unió új Brexit megállapodást kínálna Sir Keir Starmernek a Brexit óta továbbra is megoldatlan kérdések rendezése végett, jelezte egy nemégiben tett nyilatkozatában az ír miniszterelnök.

"Új Brexit megállapodást ajánlhat fel az EU Nagy-Britanniának" 3

Simon Harris szerint van “lehetőség” szorosabban együttműködni az Egyesült Királysággal, és Írország szövetségese lenne a szigetországnak bármilyen ilyen tárgyalás során.

Az új üzleti miniszter, Jonathan Reynolds, örömmel fogadta Harris megjegyzéseit, mondván, hogy az Egyesült Királyságnak meg kell vizsgálnia a kereskedelmi kapcsolatok javításának minden lehetséges módját az unióval. Ugyanakkor kizárta a munkaerő szabad áramlásához való visszatérést. “A kereskedelmi akadályok eltávolítása ésszerű” – mondta a Sky News Sunday Morning with Trevor Phillips műsorában, hozzátéve: “Beszéltünk a szakmai képesítések kölcsönös elismeréséről, ami szintén teljesen ésszerű, pragmatikus.

Amikor azonban a munkaerő szabad áramlásáról kérdezték, azt mondta: “Nem vagyunk nyitottak a szabad mozgásra, ez az EU tagság része, és ahogy mondtam, ezt nem fogjuk újra tárgyalni.”

Hozzátette, hogy a későbbiekben “egy olyan kapcsolat Európával, amelyet nem a Konzervatív Párt belső politikája határoz meg, nagyon is az Egyesült Királyság nemzeti érdeke.”

“Szóval nem fogjuk újratárgyalni az alkotmányos kérdéseket, de természetesen, ahol kölcsönösen érdekelt mind az Európai Unió, mind az Egyesült Királyság az együttműködésben, ott érdemes lépéseket tenni.”

Arra a kérdésre, hogy lenne-e hajlandóság a Brexit-megállapodás egyes részeinek újratárgyalására, Harris azt mondta: “Abszolút úgy gondolom, hogy bármilyen javaslatra, amelyet a brit kormány vagy akár az EU tesz az együttműködés hatékonyabbá tételére, megéri és fogunk is időt szánni.”

Kihangsúlyozta azonban, hogy a Brexit megtörtént, és a britek ebben a kérdésben már döntöttek.

“De abszolút van lehetőség állategészségüggyel kapcsolatos problémák terén megállapodásra, van lehetőség a diákok mobilitásával kapcsolatos lehetőségek újragondolására, van lehetőség szorosabb együttműködésre bizonyos kérdésekben. Azt gondolom, hogy abszolút van. És azt gondolom, hogy Európában is lenne hajlandóság ezeknek az átbeszélésére, ha ez lenne a brit kormány kívánsága.”

Hozzátette, hogy Írország segítene a Nagy-Britannia és az EU közötti kapcsolatok szorosabbá tételében. Azt mondta: “Nyilvánvalóan fontos, hogy Nagy-Britannia és az Európai Unió továbbra is jó szomszédok legyenek, és teljes mértékben Írország érdeke is, hogy ezt minden lehetséges módon támogassuk.”

Reynolds úr üdvözölte Harris “konstruktív hozzáállását”. Azt mondta, hogy a Munkáspárt azzal is kampányolt a választások során, hogy “tiszteletben tartja a Brexit megállapodásban foglaltakat, és nem akarnak visszatérni az alkotmányos vitákhoz”.

De a kereskedelemről szólva hozzátette: “Ha több whiskyt és lazacot tudunk eladni egy olyan piacnak, amely igen jelentős számunkra, akkor természetesen meg kell vizsgálnunk egy ilyen lehetőséget. Szóval nem fogjuk újra tárgyalni az alkotmányos kérdéseket, de természetesen, ahol kölcsönösen érdekelt mind az Európai Unió, mind az Egyesült Királyság az együttműködésben, ott fontos, hogy legyenek előrelépések.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után