Ismét „elszabadult a pokol” a Ryanair egyik londoni járatán – összeverekedtek az utasok egy ülőhely miatt 1

A Ryanair egyik londoni járatának pilótája kénytelen volt egy másik reptéren letenni a gépet, miután verekedés tört ki az utasok között.

Ismét „elszabadult a pokol” a Ryanair egyik londoni járatán – összeverekedtek az utasok egy ülőhely miatt 3

A pilótának nem maradt más választása, mint egy másik repülőtéren letenni a repülőt, miután verekedés tört ki a gép fedélzetén. A The Sun értesülése szerint az Agadirból London Stanstedre tartó járaton a vita két család között kezdődött és fajult el.

Kevesebb mint 40 perccel az indulás után, körülbelül 30 000 láb magasságban lehetett a gép, amikor a pilóta kénytelen volt megváltoztatni az útvonalat, miután a személyzetnek sikerült valamelyest lecsillapítani a veszekedő feleket.

A verekedés állítólag akkor kezdődött, amikor egy körülbelül a 20-as éveiben járó férfi megkért egy nőt, hogy üljön át máshova, hogy egymás mellett ülhessen a feleségével és gyerekeivel. A nő, aki a lánya mellett ült, megtagadta ezt, és ekkor a férfi állítólag fenyegetni kezdte őt.

Ismét „elszabadult a pokol” a Ryanair egyik londoni járatán – összeverekedtek az utasok egy ülőhely miatt 4

Amikor a biztonsági övek becsatolására figyelmeztető jelzés kialudt, a nő férje odament a másik férfihoz, aki át akarta ültetni a párját máshova. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, pillanatok alatt elfajult a dolog és a két férfi ütni verni kezdte egymást, annak ellenére, hogy a Ryanair személyzete megpróbálta visszaterelni őket az üléseikhez. Az egyik utas ezt mesélte a lapnak:

„Próbáltak minél több ütést bevinni. Az egyik család ráadásul egy nagyobb csoport része volt, így más utasok is beszálltak a balhéba. A mögöttük ülő egyik nő pánikrohamot kapott a történtek miatt. Ő sikoltozott, és a gyerekek is sírtak. Olyan volt mint valami láncreakció. Eluralkodott a pánik egy rövid időre.”

Ismét „elszabadult a pokol” a Ryanair egyik londoni járatán – összeverekedtek az utasok egy ülőhely miatt 5

„Csak 36 perce voltunk a levegőben, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtanunk. Ez nagyon feszültté tett mindenkit. Pokoli egy út volt mindenkinek. És mindez abból a helyzetből indult ki, hogy egy utas ülőhelyet akart cserélni egy másikkal.”

Végül a gép Marrákesben szállt le, nem az eredetileg tervezett Agadirban, ahol a marokkói rendőrség kilenc embert tartóztatott le, akik részt vettek a verekedésben. Végül több mint két órába telt, mire a rendbontó utasokat eltávolították a gépről, ekkorra a személyzet elérte a repülési órák maximális számát.

Ennek következtében a fennmaradó 200 utast autóbuszokkal egy helyi szállodába szállították, majd másnap reggel egy másik járattal tudtak csak hazamenni.

A légitársaság szóvivője azt mondta: „Őszintén elnézést kérünk az utasoktól a történtek és a jelentős késedelem miatt, amit egy csoport rendbontó utas okozott, ami kívül esett a Ryanair hatáskörén.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után