Úgy megrázta kisbabáját egy brit férfi, hogy agysérülése lett, mégis megússza a börtönt 1

Egy fiatal apuka úgy megrángatta saját gyermekét, hogy annak súlyos agyi sérülései keletkeztek, azonban a bíróság megkímélte és nem kell tette miatt börtönbe vonulnia.

Úgy megrázta kisbabáját egy brit férfi, hogy agysérülése lett, mégis megússza a börtönt 3

A 24 éves Joshua Bagshaw azzal hívta fel a mentőket, hogy a csecsemő testének egyik oldala ráng, és azt mondta nekik, hogy „Olyan, mintha valamiféle rohama lenne, és nem értem, mi történik”.

A babát ezt követően a Royal Stoke University Hospital nevű kórházba vitték, ahol az orvosok megállapították, hogy a gyermeknek agyvérzése van és egy duzzanatot is felfedeztek a koponyáján belül. Az orvosok ezután a gyereket azonnal az liverpooli Alder Hey gyermekkórházba szállították, ahol a további vizsgálatok során „kiterjedt vérzést” észleltek.

Andrew Smith ügyész elmondása szerint „az egyik orvos arra a következtetésre jutott, hogy a vérzés oka valószínűleg egy a közelmúltban szerzett fejsérülés vagy erőszakos rázás vagy rángatás lehet”.

Bagshaw, a Staffordshire-i Abbey Hultonból kétrendbeli súlyos testi sértésben bűnösnek vallotta magát, és azzal védekezett, hogy nem állt szándékában a csecsemőnek sérülést okozni. Az ügyész ezt követően hozzátette: „Azzal, hogy bűnösnek vallja magát elismeri, hogy ő okozta sérüléseket. A sérülések pedig két alkalommal keletkeztek, amikor erősen megrángatta a babát. ” A bíróság úgy értesült, hogy a gyermek mostanra nagyrészt felépült sérüléseiből, de nem tudni, hogy azoknak hosszú távú egészségügyi következményei lesznek-e.

„Őszintén megbánta amit tett. Nagyon mélyen érintette minden, ami történt. ” – mondta a férfi védelmében az ügyvédje a tárgyaláson.

„A gyermek agyi sérüléseket szenvedett legalább két különböző alkalom során, amikor erősen megrázták. Ez a leírás fedi leginkább a valóságot, és te elismered azt, hogy ez a te viselkedésed következménye.” – mondta az ítélet kihirdetésekor David Fletcher, bíró. Bagshaw-t ezt követően 500 font pénzbüntetésre ítélték, illetve 180 óra fizetetlen munkára és egy 30 napos rehabilitációs kurzus elvégzésére kötelezték.

A közösségi oldalakon rengetegen kritizálták az ítéletet: „Ez nagyon jó mutatja, mennyire haszontalan és gyenge az igazságszolgáltatási rendszerünk. A bűnözők simán megússzák a súlyos bűncselekményeket, szó szerint. Éveket kellett volna töltenie a börtönben, de mégis szabadon engedték, ezért tart ez az ország ott ahol tart.” – írta az egyik felháborodott kommentelő.      Forrás