Több, mint 70 tűzoltó összehangolt munkájára volt ma szükség a kora reggeli órákban, amikor kigyulladt egy raktárépület Enfield területén.

fire3

A tűz egy a Whitewebb Lane-en lévő épületet változtatott hatalmas tűzgolyóvá, ami akkora lánggal égett, hogy a füstje miatt veszélyessé vált a közlekedés a közeli M25-ös autópályán, ami London körül fut.

A riasztás a tűzoltókhoz hajnali 2 óra magasságában érkezett be, és a tüzet nagyjából reggel 6 óra környékére sikerült megfékezni, ehhez azonban több tucat ember összehangolt munkájára volt szükség, ugyanis a lángok igen nagy területet felperzseltek.

fire4

A lángok megfékezését követően a londoni tűzoltóság szóvivője azt nyilatkozta, hogy a veszély teljes elhárulásáig biztonsági óvintézkedésként, még egy darabig a helyszínen maradnak.

A raktár, ami nagyjából akkora alapterületű volt, mint egy focipálya, teljesen porig égett. A hatalmas lángnyelvek több tíz méter magasba szöktek, szinte az eget nyaldosva.

fire2

A raktárépületen kívül nyolc gépkocsi, hét targonca, 6 teherautó és három lakókocsi is komolyan megrongálódott a nagy tűzben. Két férfit ki kellett menekíteni az egyik lakóautóból, még a tűzoltók kiérkezése előtt, de szerencsére emberi sérülésről nem érkezett hír. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

A tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a gyár területén rengeteg könnyen és jól égő raklapot tároltak, ami miatt gyorsan terjedhetett a tűz. Szerencsére a tűzoltók precíz munkát végeztek, de keményen meg kellett dolgozniuk, hogy a tűz terjedését megfékezzék. A lángok és az oltás miatt hatalmas volt a füst a reggeli órákban, ami miatt az M25-ös autópálya 24-es és 25-ös kivezetőjénél figyelmeztető jelzés volt érvényben, ugyanis a látási viszonyokat igencsak rontotta.     Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára