Még többen mennek és kevesebben jönnek az EUs állampolgárok Nagy-Britanniába (friss bevándorlási adatok)

0

Az EU területéről származó nettó bevándorlás hat éve nem volt ilyen alacsony szinten, köszönhetően annak, hogy egyre több Európai Uniós állampolgár hagyja el Nagy-Britannia területét és ezzel párhuzamosan egyre kevesebb érkezik a szigetországba, derült ki a legújabb statisztikai adatokból.

Az ONS (brit statisztikai hivatal) legfrissebb számításaiból kiderül, hogy a 2018 nyaráig terjedő 12 hónapban a nettó migráció az EU területéről Nagy-Britannia irányába 74000 fő volt, ami 2012 óta nem volt ennyire alacsony.

A trend tehát folytatódik, hogy a Brexitnek és a font árfolyamának instabilitása miatti bizonytalanságnak köszönhetően az EUs állampolgárok hétről hétre kevesebben jönnek és többen mennek el. Ezzel párhuzamosan az EU területén kívülről a királyságba érkezők száma viszont emelkedik az elmúlt 5 évben.

Ez csak olaj a tűzre a Brexit körüli állóháborúban, ugyanis rengeteg ember szerint, (és több kimutatás is ezt támasztja alá) az ország rosszabbul fog járni hosszútávon, ha nem lesz olcsó és jó EUs munkaerő. A szakértők szerint így rengeteg pozíció lesz majd betöltetlen, amikben eddig főleg kelet-európai munkások dolgoztak.

Egy nemrégiben napvilágot látott elemzésből például kiderült, hogy az EU-ból érkező bevándorlók éves szinten £2300-tal többet fizetnek be adók formájában a brit államnak, mint egy átlagos Nagy-Britannia területén élő és dolgozó felnőtt. Emellett egész életük során összesen £78000-tal többet fizetnek be, mint amennyit kivesznek a közszolgáltatások használata, illetve segélyek, támogatások igénybevétele által.

Az EU területén kívülről érkező dolgozók nettó migrációja ugyanezen időszak alatt 248 ezer fő volt, ami viszont 2004 óta az eddigi legmagasabb adat. Az ONS számításai szerint mind tanulás mind pedig munka miatt az Egyesült Királyságba érkezők száma növekedett, amihez különösen nagy arányban járultak hozzá az ázsiai származású polgárok.           Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

A Nagy-Britanniában élő magyarokat egyesítő új facebook csoport / HuNglia Facebook Oldal
Cikk Megosztása ismerősökkel: