Tovább tolja a brit kormány a szigorúbb Covid intézkedések bevezetését 1

Boris Johnson valószínűleg továbbra sem fog döntést hozni arról, hogy a héten bevezetik-e az új Covid miatti korlátozásokat vagy sem, ugyanis a hírek szerint a miniszterek további adatokra várnak az Omicron variánssal kapcsolatban.

Tovább tolja a brit kormány a szigorúbb Covid intézkedések bevezetését 3

A miniszterelnök ezen a héten találkozik a kabinet minisztereivel, hogy áttekintsék a B-terv jelenlegi intézkedéseit, és hogy eldöntsék, kell-e szigorúbb korlátozásokat bevezetni vagy esetleg lehet-e az intézkedéseken enyhíteni. Ez lesz karácsony óta az első alkalom, hogy a miniszterek találkoznak, hogy megvitassák a helyzetet. Azóta igencsak megugrott az Omicron variánsos esetek száma, és az Egyesült Királyságban példátlan számú fertőzöttet regisztráltak, akiknek pozitív lett a tesztjük.

A kórházban lévők száma közel kétszerese annak, mint amennyi a miniszterek legutóbbi ülésén volt. A kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy szerdáig felülvizsgálja az angliai korlátozásokat. Ám, bár a korlátozások várhatóan érvényben maradnak, egyes források szerint egyáltalán nem valószínű, hogy az Egyesült Királyság többi részéhez hasonlóan szigorítani fogják azokat.

A Covid miatt kórházban ápoltak száma már a tavaly februári szinten van. December 31-én 319 beteg került kórházba Londonban, január 2-án pedig összesen 3744 beteg volt összesen kórházban a brit fővárosban. De annak ellenére, hogy ilyen magas a napi esetek száma, a kórházban lélegeztetőgépet igénylő emberek száma viszont szerencsére nem nőtt drámaian.

A szakértők továbbra is úgy vélik, hogy bár az Omicron fertőzőbb ugyan, nem okoz azonban olyan súlyos lefolyású betegséget, mint a vírus korábbi törzsei. De annak ellenére, hogy kevesebb embert kell lélegeztetőgépre helyezni, a pozitív teszteredményt produkáló emberek nagy száma, valamint a személyzet jelentős részének hiányzása továbbra is óriási nyomás alá helyezi az egészségügyi szolgáltatásokat.

Az NHS egyik londoni vezetője arra figyelmeztetett, hogy a következő hetekben valószínűleg egyre több műtétet le kell mondani, ha jelentős emelkedés lesz a Covid-19 miatti kórházi betegfelvételek számában és a személyzet egy jelentős része továbbra sem lesz hadra fogható. A szakértők szorosan figyelemmel kísérik a kórházi adatokat, különös tekintettel arra, hogy az ünnepi időszakot követően több idős ember kezd-e kórházi kezelésre szorulni a generációk közötti keveredés következtében.

Edward Argar, az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztérium egyik minisztere nemrégiben azt jósolta, hogy a kórházi betegfelvételek száma még legalább két hétig tovább fog növekedni. De azt mondta, hogy „jelen pillanatban semmit sem lát az előtte lévő adatokban, ami további korlátozások szükségességére utalna”.

„Hideg fejjel, nyugodtan kell tudnunk gondolkodni! Meg kell néznünk az adatokat, és mindent meg kell tennünk a korlátozások elkerülése érdekében.” – mondta a Times Radionak adott interjújában.

Egy másik forrás azt is elmondta, hogy a miniszterek „óvatosak de optimisták”, de hozzátette, hogy: „a dolgok egy nap alatt is megváltozhatnak”.

Arra a kérdésre, hogy szükség van-e szigorúbb szabályokra Angliában, Steve Barclay, kabinetminiszter a Sky Newsnak azt mondta: „Szerintünk az adatok jelenleg ezt nem támasztják alá. A kabinet kedden vagy szerdán ülésezik majd, Sajid Javid egészségügyi miniszter pedig várhatóan szerdán jelenti majd be a felülvizsgálat eredményét az alsóházban.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után