Szuper hír: valószínűleg napokon belül megszüntetik a kötelező indulás előtti teszteket az utazók számára Angliában 1

A legfrissebb jelentések szerint az embereknek az Angliába való érkezés vagy visszatérés előtt elvégzendő úgynevezett indulás előtti COVID teszteket akár már napokon belül eltörölhetik. A miniszterek ugyanis ezen a héten fogják felülvizsgálni a B-terv eddig bevezetett intézkedéseit.

Szuper hír: valószínűleg napokon belül megszüntetik a kötelező indulás előtti teszteket az utazók számára Angliában 3

A múlt hónapban gyorsan újra bevezettek pár intézkedést a külföldi utazások kapcsán, főként a külföldről a szigetországba érkező emberekre vonatkozóan, hogy megfékezzék az Omicron variáns Egyesült Királyságba való bejutását, miután azt azonosították Dél-Afrika országaiban. Néhány magas rangú konzervatív képviselő azonban állítólag most azzal érvel, hogy ez az intézkedés gyakorlatilag értelmetlenné vált, mivel az Omicron mostanra már a domináns variáns az Egyesült Királyságban. Így semmi értelme tovább nehezíteni az utazni vágyók dolgát, mivel a járvány megfékezése most már nem a határokon kell, hogy megtörténjen.

Jelenleg az Egyesült Királyságba utazó minden embernek PCR vagy gyorstesztet kell csinálnia az utazás előtti két napon belül. Az érkezést követő két napon belül pedig egy PCR-tesztet kell elvégezni.

Az utazóknak emellett karanténba kell vonulniuk mindaddig, amíg a második teszt negatív eredményét készhez nem kapják. Az érkezés utáni PCR tesztre vonatkozó követelmény a hírek szerint egyelőre még nem fog megszűnni.

Sir Graham Brady így nyilatkozott a járványhelyzet kapcsán: „A miniszterelnök a megfelelő lépést tette karácsonykor és újévkor, bízva az emberekben, hogy helyes döntéseket hoznak, és hogy úgymond mentőövet dobott a küszködő vendéglátó iparnak. Ezt most ki kellene terjesztenünk a nemzetközi utazásra is, amely ebben a döntő fontosságú pillanatban még több korlátozással néz szembe. Ha egy lazább megközelítés elég jó a hazai gazdaságnak, az omicronról ismeret eddigi adatok alapján, akkor egy hasonló megközelítés jó kell legyen az utazási ágazatnak is.”

A B terv intézkedéseit várhatóan legkésőbb szerdán fogják felülvizsgálni. Bár sok más intézkedés várhatóan érvényben marad, sokan úgy gondolják, hogy a kormány nem vezet be újabb korlátozásokat. A miniszterek szerint az adatokban „semmi” jel nem utal arra, hogy ezek szükségesek lennének.

Edward Argar, az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztérium egyik minisztere nemrég azt nyilatkozta, hogy a kórházi betegfelvételek száma még legalább két hétig tovább fog emelkedni. De hozzátette, hogy „jelen pillanatban semmit sem lát az előtte lévő adatokban, ami további korlátozások szükségességére utalna”.

„Hideg fejjel, nyugodtan kell tudnunk gondolkodni! Meg kell néznünk az adatokat, és mindent meg kell tennünk a korlátozások elkerülése érdekében.” – mondta a Times Radionak adott interjújában.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után