Tornádóriasztást adtak ki Nagy-Britannia déli felére egészen Londonig – hatalmas utazási káoszt okoz a Ciarán vihar 1

Nagy-Britanniában több mint 150 km/órás széllökéseket is rögzítettek, miközben iskolák százai voltak kénytelenek bezárni a Ciarán vihar sújtja a Brit-szigetek és a Csatornán lévő szigetek területén. A jerseyi tűzoltó- és mentőszolgálat elmondása szerint a szigeten 167 km/órás széllökéseket is regisztráltak, és legalább 40 embert evakuálniuk kellett az otthonukból.

Tornádóriasztást adtak ki Nagy-Britannia déli felére egészen Londonig – hatalmas utazási káoszt okoz a Ciarán vihar 3

Eközben a Tornado and Storm Research Organisation (TORRO) tornádóriasztást adott ki, és azt is hozzátették, hogy véleményük szerint Dél-Wales és London között a legnagyobb a tornádó kialakulásának veszélye. Számos repülőjáratot is töröltek, a vonatközlekedés is sok helyen leállt, vagy akadozik, és az Egyesült Királyság egyes részein súlyos incidenseket jelentettek, ahogy a vihar az ország több régiójában is egyre jobban tombol.

A szemtanúk elbeszélései szerint az egyik jerseyi lakos „a könnyeit törölgette”, miután megérkezett egy a sürgősségi szervezetek által kialakított menhelyre, és azt mesélte a helyszínen lévőknek, hogy a vihar teljesen leszakította otthonának tetejét.

A Southeastern railway eközben arra figyelmeztette az utazni indulókat, hogy reggel 9 óra előtt ne utazzanak, mondván, hogy súlyos fennakadások várhatók egész csütörtökön. A Ciarán vihar hatalmas területen okoz utazási káoszt, a járattörlések és a késések pedig várhatóan egészen szombatig eltartanak majd a szakértők előrejelzései szerint.

Tornádóriasztást adtak ki Nagy-Britannia déli felére egészen Londonig – hatalmas utazási káoszt okoz a Ciarán vihar 4

Számos kompjárat nem üzemel átmenetileg, és vörös időjárási figyelmeztetést adtak ki a csatornán lévő szigetekre. A többek közt Jersey területére is vonatkozó vörös riasztás mellett azt tanácsolták a lakosoknak, hogy „kerüljék az összes kinti tevékenységet”, és kövessék a hatóságok minden tanácsát. Borostyánsárga figyelmeztetést adtak ki csütörtökön Anglia délnyugati és délkeleti részére, valamint Wales egyes területeire egyaránt.

A Condor Ferries szerdán és csütörtökön törölte a Channel Islands és az Egyesült Királyság között közlekedő összes kompjáratot, míg a DFDS átmenetileg leállította a kelet-sussexi Newhaven és a francia Dieppe közötti járatait.

Tornádóriasztást adtak ki Nagy-Britannia déli felére egészen Londonig – hatalmas utazási káoszt okoz a Ciarán vihar 5

Oli Claydon, a Met Office szóvivője azt mondta, hogy a vihar 100-120 km/h-s széllökéseket hozhat a part menti területeken, de egyes helyeken még ennél jóval erősebb szél sem kizárt, az embereket pedig arra kérték, hogy a „nagyon veszélyes körülmények” miatt maradjanak távol a vízparttól. A legrosszabb körülmények a tengerpartok menetén vannak, a figyelmeztetések szerint a Vizcayai-öbölben a hullámok akár 14 méteres távolságba is elérhetnek a parttól.

A Heathrow repülőtéren, amely az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőtere, sok újabb járattörlésre is sor került. A British Airways 30 belföldi és európai járatát törölte. A délnyugat-angliai és walesi vonatok üzemeltetői is széles körű fennakadásra számítanak.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után