tornádó anglia

Hétfő reggel, és a kora délelőtti órák folyamán egy kisebb méretű tornádó söpört végig Közép-Anglia több településén is Lincolnshire területén. Járműveket borított fel, háztetőket tett tönkre és ablakokat tört be, miközben áthaladt a két érintett kisvároson.

tornádó anglia

A helyiek közül Humberstonban és Thorngumbaldban, Hull mellett sokan megrémültek, amikor ma reggel az ablakok hirtelen elkezdtek betörni az erős szél hatására, a tetőkről pedig több helyen repkedtek a cserepek. Számos házban keletkezett komoly anyagi kár a tornádó miatt.

Az értesülések és a helyik elmondása alapján legalább 20 ház sérült meg komolyabban, amikor a forgószél reggel 9:30 körül elérte a településeket. Sok lakos most azért imádkozik, hogy a biztosításuk fedezze az ingatlanjukban vagy épp a járműveikben okozott károkat.

Tornádó volt Közép-Angliában: több településen is komoly károk keletkeztek 1

A 38 éves John Leyland „teljesen ledöbbent”, amikor a tornádó elhaladtával kimerészkedett az épületből és azzal szembesült, hogy a „kerítését úgy ahogy van kidöntötte, a kerti asztalát pedig két utcával arrébb szállította”.

Tornádó volt Közép-Angliában: több településen is komoly károk keletkeztek 2

„Amikor vége lett az egésznek, akkor szembesültünk vele, hogy a tetőcserepeket leverte, a garázskapu behorpadt, és három autóm is összetört. Teljes volt a sokk és a pánik. Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet a környéken.” – mesélte röviddel az incidens után.

Egy másik Sue nevű lakos azt mesélte, hogy a félelmetes időjárási jelenség miatt a kutyája annyira megrémült, hogy az állat összehányta magát.

Tornádó volt Közép-Angliában: több településen is komoly károk keletkeztek 3

Olyan is volt, aki azt mesélte, hogy a szomszédja lakóautójának felborulása akkorát csattant, mintha “bomba robbant volna”. Thorngumbald területén pedig az egyik lakos arról számolt be, hogy pont a kutyáját sétáltatta, amikor a mini tornádó odaért, és letépte egy ház kéményét, egy garázs tetejét, és egy lakókocsit is felborított az alatt a pár perc alatt, amíg keresztülsöpört a településen.

Tornádó volt Közép-Angliában: több településen is komoly károk keletkeztek 4

Szerencsére a mini tornádó mind a két településnek csak egy kis részén okozott jelentősebb károkat. A meteorológusok egyébként pedig arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy az Egyesült Királyság számos területén heves esőzés várható a következő napokban.     Forrás