Tornádó volt Angliában, Greater Manchester területén az éjjel és „jelentős károkat” okozott 1

Egy feltételezett tornádó tucatszámra rongálta meg a háztetőket és törte be az ablakokat, amikor egy ritka szupercella vonult át Greater Manchester felett a Gerrit vihar közepette, ami miatt országszerte számos időjárási figyelmeztetés lépett érvénybe.

Tornádó volt Angliában, Greater Manchester területén az éjjel és „jelentős károkat” okozott 3

Súlyos incidenst jelentettek be Tameside területén, és a jelentések szerint vagy 100 ingatlant rongált meg az erős vihar, és mindenhol törmelék hevert szanaszét a környéken.

A Met Office szerint nagy valószínűséggel egy tornádó volt a jelentős károkat okozó jelenség. Sok helyi lakos kénytelen volt elhagyni otthonát, személyi sérülés úgy tudni eddig, hogy nem történt.

Mark Dexter főfelügyelő ezt mondta: „Ez az incidens kétségtelenül számos embert érintett Stalybridge körzetében, és sok lakosnak az éjszaka folyamán el kellett hagynia a házát. Legfőbb prioritásunk az emberek biztonságának megőrzése, ezért azt tanácsoljuk az otthonaikból kitelepítetteknek, hogy ne térjenek vissza és ne lépjenek be jelentős károkat szenvedett ingatlanaikba mindaddig, amíg azokat mérnök szakemberek ki nem értékelik.”

Tornádó volt Angliában, Greater Manchester területén az éjjel és „jelentős károkat” okozott 4

Csütörtökön második napja tart az utazási káosz, több kompot, vonatot és repülőjáratot is töröltek, mivel a közlekedési hálózatok még épp csak igyekeznek felépülni az árvíz és a korábbi viharok okozta károkból. Szerdán a vihar miatt Skócia nagy részén és Anglia egyes részein a vonatok nem tudtak menetrend szerint közlekedni, sok járat el sem indult.

Tornádó volt Angliában, Greater Manchester területén az éjjel és „jelentős károkat” okozott 5

A British Airways csütörtökön már több mint 20 Heathrow-ba induló és onnan induló járatot törölt a Gerrit vihar miatt, míg a Hebridákra, Franciaországba és Wight-szigetre közlekedő kompok esetében is késésekre és járattörlésekre figyelmeztetnek.

Az okozott károk délelőtti vizsgálata után a Scotrail csütörtökön azt is bejelentette, hogy számos nagyobb vasútvonal továbbra is zárva marad országszerte, többek között Aberdeen és Edinburgh, Glasgow és Oban, valamint Edinburgh és Dundee között.

Tornádó volt Angliában, Greater Manchester területén az éjjel és „jelentős károkat” okozott 6

A Gerrit vihar súlyos fennakadásokat okozott a közutakon, és otthonok ezrei maradtak miatta áram nélkül, és továbbra is érvényben van a szél és a hó miatti sárga időjárási figyelmeztetés. A heves szél, valamint a heves esőzés és havazás megrongálta az elektromos hálózatokat Skócia-szerte, a kidőlt fák, leszakadt ágak és a szél által felkapott egyéb törmelék is több helyen megrongálta az elektromos vezetékeket.

Tornádó volt Angliában, Greater Manchester területén az éjjel és „jelentős károkat” okozott 7

Ennek eredményeként 16 000 otthon maradt áram nélkül csütörtök reggelre – közölte a Scottish and Southern Electricity Networks (SSEN). A csoport szerint a dolgozók 120 km/órás szélsebességgel küzdöttek egyes tengerparti területeken, miközben az áramellátás helyreállításán dolgoztak. A skóciai rendőrség megerősítette, hogy az A9-es út mindkét irányban használható újra, miután a hó miatt teljesen megállt a forgalom egy időre Drumochter és Dalwhinnie között.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után