Tornádó és 150 km/h-s szél rombolt Nagy-Britannia nyugati partjainál 1

Extrém erősségű széllökések voltak Wales területén, amik lakóházakat rongáltak, fákat csavartak ki és számos lakókocsit pusztítottak el. Több lakossági bejelentés is érkezett, mely szerint egy kisebb méretű tornádót láttak az érintett területen.

ad_226327267

A twitteren és a Facebook oldalakon rengetegen raktak fel képeket kitépett fákról és megrongált járművekről Wales partjainál, Aberystwyth nevű településen. A környéken a tomboló szélvihar jelentős károkat okozott, de a hírek szerint személyi sérülés nem történt.A legerősebb szelet Clarach Bay-nél mérték az előbbi településtől nem messze.

Közel 100 mérföldes óránkénti sebességgel, vagyis több, mint 150 km/órával süvített a szél, és ahogy arról a fotók is tanúskodnak, nem kis ereje volt. Aberystwyth városka egyébként Wales középső részén helyezkedik el, méghozzá az óceánparton. A hatalmas, orkán erejű szél a közlekedést is megnehezítette, részben azért mert az utakra rengeteg törmelék került a térségben, részben pedig ilyen erejű szél esetén már a kisebb járművek irányíthatósága sem olyan egyszerű, mint hinnénk. A helyi tűzoltóság beszámolója alapján több, mint 20 lakókocsit borított fel és tört össze a vihar egy nyaralóövezetben.

A 'tornado' has caused serious damage on the Welsh coast as strong winds batter Wales. Pictured here is the aftermath of the storm, which has caused serious damage to a holiday village in Clarach Bay, near Aberystwyth. © Thomas Scarrott /WALES NEWS SERVICE

Több útszakaszt le is kellett zárni a vihar miatt a térségben egy rövidebb időre. A rendőrségi jelentés szerint személyi sérülés szerencsére nem történt, azonban számos háztetőt szétvert a szél, és több lakókocsit felborított és össze is tört.

4252

A Meteorológia intézet megerősítette, hogy 150 km/h-s széllökések is voltak, de a tornádót illetően nem tudtak egyértelmű választ adni, így csak a szemtanúk elmondására hagyatkozhatunk.

Számos fényképen jól látszik, mekkora károkat tud okozni a természet ereje a lakóhelyünkben vagy értéktárgyainkban. Voltak útszakaszok, ahol egész fák hevertek keresztben az aszfalton.

vihar

A vihar csütörtök délelőtt tombolt a legnagyobb erővel. A legnagyobb széllökéseket 10:30 körül mérték. Szerencsére azonban nem tartott túl sokáig és hamar tovább állt. Más településeken is mértek hasonlóan pusztító erejű széllökéseket, Shawbury-ben pl szintén 130 km/h-át meghaladó szélvihar tombolt.

Határozottan megérkezett a hideg, télies idő a szigetországba. A szelet és az esőt már kipipálhattuk. Mostmár jöhetne egy kis hó is!   Forrás: Guardian Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után