Az Angus vihar ma éjjel éri el Dél-Angliát és Londont: felhőszakadás és 120 km/h-s szél lesz 1

A brit meteorológiai intézet, a Met Office hirtelen áradásokra és borzasztó közlekedési körülményekre hívja fel London és Dél-Anglia lakosságának a figyelmét, ugyanis a szezon első nagy vihara érkezik Angliába, ami az Angus névre hallgat.

gettyimages-461147863

Londonban és a környékén is hatalmas esőzésre lehet számítani a hétvégén, ami orkán erejű széllel párosul majd. Az előrejelzések szerint a vihar szombat éjjelre éri el Nagy-Britanniát. A szélerősség helyenként a 110-120 km/h sebességet is el fogja érni, ami már nem játék, és veszélyes is lehet.

Az ilyen erősségű szél gyakran okozhat kimaradásokat az áramellátásban, és a közlekedést is pokollá tudja tenni. Fákat tud kicsavarni és leveri a cserepeket a háztetőkről, szóval ha ki is megyünk ilyen időben az utcára, ami nem túl jó ötlet, legyünk óvatosak. Ha közben az eső is esik, az a közutakon a látótávolságot minimálisra tudja csökkenteni, így aki kocsiba ül legyen szintén óvatos.

stream_img

Az Angus vihar a legfrissebb információk szerint éjfél körül éri majd el Dél-Anglia partjait, és a reggeli órákban tombol majd a legerőteljesebben. Londont a vihar a vasárnap hajnali, kora reggeli órákban éri el. A meteorológiai intézet borostyán színű figyelmeztetést léptetett érvénybe mára és holnapra, ami másodfokú készültségi állapotot jelent.

Várhatóan a széllökések az ország déli partvidékén lesznek a legerősebbek, ezért ott hatalmas hullámokra is lehet majd készülni.

Simon Partridge, meteorológus azt nyilatkozta a Standardnak, hogy egyes városrészek hirtelen víz alá kerülhetnek, ugyanis sok helyen a víz elvezető rendszer nem tud ilyen csapadékmennyiséget felvenni ilyen rövididő alatt, vagy sokszor van olyan is, hogy valami törmelék eldugítja. A széllökések sokszor váratlanul jönnek és nagyon erősek is tudnak lenni. Ami pedig az esőt illeti, akár 30 mm csapadék is leeshet alig 6-8 óra leforgás alatt Londonban.

Angus az októberben kezdődő „viharszezon” első névvel elnevezett vihara. Taval november végéig már 3 hasonló erejű vihar is végig söpört az országon. Az időjósok szerint azonban szerencsére nem tart majd sokáig az ítéletidő, ugyanis vasárnap délutánra a szél elcsendesedik és a hőmérséklet 10 fok fölé is kúszhat majd. Hétfőn azonban az esős rosszidő ismét visszatér a térségbe.

Mindenki számítson késésekre és fennakadásokra, ami a közlekedést illeti. Forrás: Standard Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után