Tömegesen költöznek el a magyarok Londonból 1

Nagyjából 1 évvel ezelőtt, 2015 vége környékén, készült egy felmérés arról, hogy hol, milyen arányban helyezkedik el a Nagy-Britanniában élő magyarság. Az elmúlt időszakban számos fontos változás történt, ami befolyásolja az angliai magyarok életét, morálját és életszínvonalát is egyben. Úgy gondoltuk ismét kutatunk egy kicsit, hogy mi a helyzet, így 2017 első negyedéve után és igen megdöbbentő eredmény született.

joaquin-armijo-london-westminster-bridge-people-1024x678

Egy évvel korábban…

A weboldalunk látogatottsági adataiból merítve, 2015-ben kiragadtunk néhány statisztikát a kint élő magyarok elhelyezkedésével kapcsolatban. Az teljesen világos, hogy London verhetetlen ezen a téren, ugyanis akkor több, mint az emberek fele (56%) Londonban élt. Viszonylag sok magyar található még Bristol, Manchester, Liverpool, Leeds és Birmingham városokban is, de a lista hosszúra nyúlik, ha azt feszegetjük, hogy hol laknak még magyarok. A tavalyi részletes leírást egyébként itt találjátok.

Nagyobb területi egységekre bontva a történet úgy nézett ki, hogy London 56%, Anglia többi része 40%, Skócia 2%, Wales és Észak-Írország pedig 1-1%. Arról, hogy mennyi magyar van kint pontosan, folyamatosan mennek a találgatások, és 50 ezer és 1 millió közt elég sok számadat elhangzott már az utóbbi évek során. Ami inkább reálisnak tűnik és jobban fedi a valóságot az valahol 200 és 400 ezer között lehet. Az egyszerűség kedvéért számoljunk 300 ezerrel. Ez ugye azt jelenti, hogy nem véletlen, hogy folyamatosan mondogatják, hogy a magyarok 2. legnagyobb városa London, ugyanis az előbbi számadattal számolva kb 170 ezren vagyunk, illetve voltunk a brit fővárosban tavaly.

Mi történt azóta…

Röviden összefoglalva, nem túl sok jó! Az árak megállíthatatlanul emelkednek, a tömegközlekedés egyre zsúfoltabb, a munkáltatók nem nagyon akarnak többet fizetni. Mostanra egy szingli szoba akár 5-600 fontunkba is kerülhet havonta, és ez még az olcsóbb kategória. Szóval egyre többen vagyunk bezsúfolva egyre kisebb helyre egyre drágábban. Az életszínvonal stagnál, de ha őszinték akarunk lenni meg egy kicsit több évre tekintünk vissza, akkor romlik.

Volt ugye egy EU népszavazás (Brexit, brexit, BREXIT, ja meg egy kis BREXIT is volt) a csapból is ez folyik a brit médiában. A britek, vagyis inkább az idősek és a vidéken élők megszavazták, hogy a fiatalok jövője hogy alakuljon. Lényeg a lényeg, hogy Nagy-Britannia 2017. március végével megkezdte a kilépést az EU-ból.

Emiatt a font árfolyama beszakadt, és csak lassan bandukol visszafelé, ami rossz nekünk, mert drágább hazamenni, és a hazaköltözésre gyűjtők is rosszul jártak. Plusz a közhangulat bevándorló ellenesebb mint eddig, ami szintén rontja a morált. Szóval a helyzet igen kaotikus és nem kifejezetten vidám (de azért még mindig jól lehet keresni, jókat lehet bulizni és rengeteg jó program van, tehát annyira azért nem rossz, csak volt már jobb is).

A friss adatok…

A 22 ezer főt számláló angliai magyar facebook csoportunkban nemrég végeztünk egy közvéleménykutatást, amire alig másfél nap alatt már 1,500-an reagáltak. Ismét megkérdeztük, hogy ki merre lakik és a válaszok eloszlása hatalmasat változott. A megkérdezettek 58%-a lakik Angliában, vidéken. Mindössze 35.5% Lakik Londonban, ami 20 pontos csökkenést jelent, ami ilyen rövid idő alatt hatalmas változás.

A magyarok 4%-a van Skóciában, és a maradék 2.5% pedig Wales és Észak-Írország területén. Úgy tűnik tehát, hogy a messzi északra vagyis Skóciába költöző magyarok száma is megnőtt és mostanra az ott lakók száma duplájára nőtt. A legnagyobb változás azonban a Londonból tömegesen kivonulók aránya. Ha ismét csak durván 300 ezerrel számolunk az azt jelenti, hogy Londonban most csak 106 ezer magyar van (kb), tehát 50-70 ezren hagyták el a brit fővárost az elmúlt időszakban. Tehát minden 3 londoni magyarból 1 lelépett… Na erre varrjunk gombot.    Forrás Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után