Tojással dobálta meg Károly királyt egy fiatal srác: a rendőrök azonnal rárontottak 1

Őrizetbe vett egy férfit a brit rendőrség, miután három tojást dobott a York-i látogatásán lévő Károly királyra, akinek az oldalán épp Kamilla is ott volt, amikor az incidens megtörtént.

Tojással dobálta meg Károly királyt egy fiatal srác: a rendőrök azonnal rárontottak 3

Hatalmas tömeg gyűlt össze a kordonok mögött, a Micklegate bár közelében, a ma reggeli „királyi séta” előtt. A király és királyné éppen Yorkban tett látogatásukat igyekeztek volna élvezni, amikor váratlanul egy fiatal három tojást dobott feléjük.

Tojással dobálta meg Károly királyt egy fiatal srác: a rendőrök azonnal rárontottak 4

A Patrick Thelwell nevű 23 éves férfi a nagy (de meglehetősen sikertelen) tojásdobálása közben azt kiabálta, hogy „ez az ország a rabszolgák vérére épült”, miután kifújolta a házaspárt. Egy tojás az úton landolt Károly király mellett, de egyik sem találta el közvetlenül az uralkodót.

Tojással dobálta meg Károly királyt egy fiatal srác: a rendőrök azonnal rárontottak 5

A rendőrök és a királyi biztonsági személyzet az első tojás eldobását követően azonnal rárontottak az elkövetőre, és az incidensről készült felvételeken látható, amint valakit nagyon igyekeznek földre vinni és „összecsomagolni”.

Tojással dobálta meg Károly királyt egy fiatal srác: a rendőrök azonnal rárontottak 6

Eközben a tömeg monarchiapárti dühös tagjai kiabáltak, hogy „szégyelld magad” és „Isten óvja a királyt”. Mások az incidens közelében Union Jack zászlókat tartottak a magasba, amíg a rendőrök a férfi ártalmatlanná tételével és megbilincselésével foglalatoskodtak.

Tojással dobálta meg Károly királyt egy fiatal srác: a rendőrök azonnal rárontottak 7

A gyanúsítottat bilincsben vitték el, lábait pedig két egyenruhás fogta össze, hogy mozdulni se tudjon, majd beültették egy rendőrautó hátuljába. Úgy tűnt, hogy a királyt nem zavarta meg ez a tojásdobálós kis epizód, kimérten és vidáman folytatta a sétát párjával az oldalán.

Éppen kezet fogott a jelenlévő emberek egyikével, amikor a tojások feléje kezdtek repkedni, és egy rövid ideig meg is állt, hogy megnézze a földön szétcsattant tojásokat, majd vetett egy pillantást arra, mi történik az elkövetővel, aztán, mintha mi sem történt volna, tovább indult.

Tojással dobálta meg Károly királyt egy fiatal srác: a rendőrök azonnal rárontottak 8

A király azért volt Yorkban, hogy részt vegyen egy II. Erzsébetről mintázott szobor leleplezésén. Miközben a rendőrök őrizetbe vették a férfit, Charles folytatta a hagyományos szertartást, amelyen a főpolgármester hivatalosan is üdvözölte York városában az új uralkodót.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után