10 hasznos tanács, hogyan spórolhatunk akár több száz GBP-t az energiaszámláinkból néhány egyszerű változtatással otthonainkban Angliában 1

Martin Lewis 12 egyszerű trükköt és praktikát mutatott be, amelyek segítségével az emberek pénzt takaríthatnak meg ezen a télen. A háztartások szerte az Egyesült Királyságban extra intézkedéseket hoznak a kiadásaik csökkentése érdekében, mivel a megemelkedett megélhetési költségek továbbra is keményen sújtják az országot.

10 hasznos tanács, hogyan spórolhatunk akár több száz GBP-t az energiaszámláinkból néhány egyszerű változtatással otthonainkban Angliában 3

Különféle tippeket osztottak meg a szakértők. Mr. Lewis tegnap este az ITV műsorában szerepelt vendégként, hogy megossza legjobb tanácsait azokkal a családokkal, akik készpénzt szeretnének megtakarítani karácsonykor. Íme néhány hasznos tipp, amikkel akár több száz fontot is spórolhatunk a következő hónapok folyamán.

Zuhanyrózsa

Felszerelhetünk egy víztakarékos zuhanyrózsát – ami a víz mellett levegőt is pumpál amikor megnyitjuk a csapot –, így pénzt takaríthatunk meg. Ez azt jelenti, hogy kevesebb vizet és hőt használunk fel, ami viszont csökkenti a felhasználást és csökkenti a költségeinket.

1 fok eltérés

A családok apró lépésekkel is pénzt takaríthatnak meg – mondta Lewis a műsorban. Azt javasolta az embereknek, hogy vállalják az egy fokos kihívást, és próbálják meg csökkenteni otthonuk hőmérsékletét 21-ről 20 °C-ra. Ezzel a kisebb csökkenéssel is közel 10%-ot takaríthatunk meg fűtésszámlánkból. Teljesen biztonságos, ha a termosztátot vagy a radiátorokat 1°C-kal lejjebb tekerjük – az Egészségügyi Világszervezet szerint még a 18°C is, az egészséges felnőttek számára teljesen biztonságos hőmérséklet.

Függönyök

Lewis szerint ha „taktikusan” mindig elhúzzuk a függönyt (lehetőleg vastagabb anyagút) az bent tartja a hőt a házban. „Ha besötétedik, olyankor érdemes azonnal elhúzni a függönyt, mert az jobban bent tartja a hőt, tudom, hogy ezt mindannyian tudjuk, de ha ezt szigorúan mindig betartjuk, az nagy különbséget jelenthet.” – mondta.

Bojler

Lewis úr kiemelte a Moneysavingboilerchallenge.com-ot a háztartásoknak szóló tanácsai részeként. Tegnap este az ITV műsorában azt mondta a nézőknek, hogy a kombi bojlerekben lévő víz hőmérsékletének csökkentése egyszerű módja lehet a költségek csökkentésének. Egy átlagos háztartás akár évi 112 GBP-t is megtakaríthat fűtésszámláján a bojlerben lévő víz hőmérsékletének csökkentésével. Lewis úr hozzátette, hogy a hőmérsékletnek 60°C körül kell lennie, de a legtöbb háztartásban sokkal magasabbra van állítva, talán anélkül, hogy ezt észrevennék – ezzel pénzt pazarolnak.

Hűtőszekrény

A pénztakarékossági szakértő szerint a hűtőszekrényben a hőmérsékletnek 5 C-nak kell lennie, míg a fagyasztószekrényben -18 C-nak. Azt tanácsolta az embereknek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a készülékeiket. Ha egy hűtőszekrény 5 C-nál hidegebbre van állítva, akkor felesleges energiaveszteség történik.

Fürdővíz

Ha fürdesz, de a víz túl forró ahhoz, hogy belemenj, pénzmegtakarítás érdekében ne úgy hűtsd le,hogy megnyitod a hideg csapot. Lewis úr szerint a víz természetes lehűlésének megvárása segít csökkenteni az energiafogyasztást. Sőt, ha már kimásztál a kádból, nem kell egyből leereszteni a vizet. Ha még mindig meleg, akkor ez a hő szétterjedhet az otthonunkban, ezzel is fűtve azt.

Központi fűtés

Sok háztartás rossz szokása, hogy olyan helyiségekben is be van kapcsolva a fűtés, amelyeket nem is használunk rendszeresen. Lewis úr azt tanácsolta, hogy csak a rendszeresen használt helyiségekben legyenek a radiátorok folyton bekapcsolva, ez egy biztos módja a megtakarításnak.

Hővisszaverő radiátorok

Lewis azt javasolta, hogy az emberek hővisszaverő paneleket használjanak a hő megtartására a helyiségekben. Az ilyen panelek használata a radiátorokon csökkentheti az energiafogyasztást, és pénzt takaríthat meg.

TV

Az Egyesült Királyság háztartásai átlagosan napi négy órát használnak televíziót. Lewis úr azt mondta, hogy az emberek pénzt takaríthatnak meg az alacsony energiafogyasztású beállítás bekapcsolásával.

Szárítógépek

A szárítógép működtetése nagyjából 1 font alkalmanként, ezért a lakástulajdonosoknak abba kell hagyniuk a használatát, ha spórolni akarnak. Ez jót tesz a környezetnek, és segít növelni háza energiahatékonyságát.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után