Több százezer nyugdíjast túladóztattak Nagy-Britanniában, méghozzá több ezer fonttal 1

Nyugdíjasok százezreit durván 3000 fonttal túladóztatták a friss adatok szerint, ami miatt számos szakértő „szégyennek” bélyegezte a brit kormány rendszerét.

Több százezer nyugdíjast túladóztattak Nagy-Britanniában, méghozzá több ezer fonttal 3

Azok az emberek, akik „rugalmasan” vették ki nyugdíj-megtakarításaikat, együttesen több mint 1 milliárd fonttal több adót fizettek be 2015 óta mint kellett volna – derült ki a HM Revenue and Customs (HMRC) legfrissebb adataiból. Ennek az az oka, hogy a nyugdíjasok kezdetben sürgősségi adó kód alá estek, amikor pénzt vettek ki a nyugdíjmegtakarításukból.

Tavaly mintegy 160 millió fontot fizettek vissza a túladóztatottaknak, így 2015 óta a teljes összeg már meghaladja az 1 milliárd fontot. A nyugdíjszakértők „szégyennek” nevezték a rendszert, és reformokra sürgették a kormányt.

„Ez hatalmas szégyen. A nyugdíjasok szisztematikus túladóztatásán alapuló rendszer nem lehet helyes” – mondta Sir Steve Webb, egykori nyugdíjügyi miniszter, jelenleg az LCP tanácsadó cég partnere. „Nincs olyan ok ami igazolná, hogy a nyugdíjukhoz hozzányúló polgároknak túladóztatással kelljen szembenézniük majd annak a visszaigénylésével bajlódniuk, amit eleve soha nem kellett volna be sem fizetniük.”

A nyugdíjrendszer 2015-ös átalakítása azt jelentette, hogy az emberek 55 éves koruktól bevételként vehették fel nyugdíj-megtakarításaik egy részét, míg a fennmaradó részt befektetésben hagyták. Ez azonban azt jelenti, hogy egyes emberek rendkívüli besorolás alá estek, ami miatt több ezer fonttal több adót fizettettek be velük a kelleténél.

A túlfizetés visszaigényléséhez ki kell tölteniük három HMRC űrlap egyikét, és elvileg 30 napon belül vissza kell kapniuk a pénzt. Ha valaki többet szeretne megtudni arról, hogy a három közül melyiket kell kitöltenie, kattintson ide. Ha ezt elmulasztják, a HMRC-re is támaszkodhatnak a befizetések felülvizsgálatát illetően, az adóbevallás kézhezvétele után.

A HMRC szóvivője ezt mondta: „Automatikusan visszafizetjük az összeget azok számára, akik túl sok adót fizetnek be, mert rendkívüli adókód alá esnek. A magánszemélyek a túlfizetést korábban is visszaigényelhetik, ha akarják.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után