Több, mint másfél millió háztartásnak emelkednek jelentősen a kiadásai a Bank of England tegnapi bejelentése miatt 1

Milliók szembesülnek Nagy-Britanniában ismét magasabb jelzáloghitel törlesztőkkel, miután a Bank of England 0,75%-kal 3%-ra emelte a banki alapkamatot – ez a legnagyobb ugrás 1989 óta – az infláció elleni küzdelem közepette.

Több, mint másfél millió háztartásnak emelkednek jelentősen a kiadásai a Bank of England tegnapi bejelentése miatt 3

Miközben a Bank of England (BoE) arra figyelmeztetett, hogy rekord hosszúságú kétéves recessziós időszak jön, Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter „nagyon nehéz” időszakot jósolt a családok számára – és Liz Truss volt miniszterelnököt okolta, akinek a mini-költségvetés bejelentése néhány héttel ezelőtt az állami hitelfelvételi költségek növekedéséhez vezetett.

Mr. Hunt a következőket mondta: „A pártom új miniszterelnököt nevezett ki az előző helyére. Azt mondta, azért van itt, hogy az elkövetett hibákat kijavítsa, és amikor én pénzügyminiszter lettem, napokon belül visszafordítottam a miniköltségvetésben szereplő intézkedéseket.”

11 hónapon belül a mostani volta a nyolcadik kamatemelés ami ráadásul 2008 óta a legmagasabb szintre lőtte fel az alapkamatot. Az átlagosan 146 000 GBP jelzáloghitellel rendelkező 1,6 millió háztartás havi durván 46 – 73 GBP törlesztőrészlet-emelkedéssel néz szembe, a szerződési feltételeiktől függően. És az a 2 millió ember, akik most fix törlesztőn vannak, évi 3000 fonttal többet fognak fizetni az ajánlatuk lejárta után.

Andrew Bailey, a Bank of England vezére szerint az alapkamatnak 2023-ban nagyjából 4,5%-on kell majd tetőznie, ami alacsonyabb, mint a szeptemberi miniköltségvetés utáni pánik közepette jósolt hat százalék.

A jelenlegi globális megemelkedett inflációért az ukrajnai háborút okolta, és azt mondta, hogy jövőre viszont gyorsan elkezdhet csökkenni. De figyelmeztetett ugyanakkor, hogy további kamatemelésekre lehet még számítani a várhatóan a leghosszabb recesszió ideje alatt, ami az országra vár, amióta a megbízható feljegyzések egy évszázaddal ezelőtt elkezdődtek.

A költségvetés igencsak megrázott bennünket – mondta –, de itt az ideje, hogy „feltűrjük az ingujjunkat, és megmutassuk, hogy az Egyesült Királyság politikai döntéshozatala újra jó erőben van”. A munkáspárt vezére, Sir Keir Starmer természetesen támadta a kormányt és azt mondta, az elmúlt 12 évük egy óriási nagy kudarc.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után