Károly király évi 40,000 fontért keres egy új alkalmazottat, aki gondozza a Buckingham-palota kertjét 1

III. Károly király évi 40 000 fontot tervez fizetni valakinek, hogy rózsákat ültessen, nyírja a pázsitot és több mint 1000 fát gondozzon a Buckingham-palota kertjében.

Károly király évi 40,000 fontért keres egy új alkalmazottat, aki gondozza a Buckingham-palota kertjét 3

Az új uralkodó, akiről közismert, hogy a növényekkel nagyon „jó viszonyt ápol”, olyan embert keres, aki „szenvedélyes a növények iránt”, és aki hetente nem több, mint 39 órát dolgozna a palotában. A Royal Household honlapjára nem olyan rég feltett álláshirdetés így szól:

„A kertek gondozása, amit ezrek csodálnak meg. Másokat fejleszteni, miközben fejleszted a saját készségeit is. És a büszkeség amit érzel, hogy egy csapatot vezethetsz egy világhírű intézmény szívében. Ez az, ami kivételessé teszi a királyi háztartásnak való munkavégzést.”

A „garden manager” feladata, hogy hétfőtől vasárnapig tartsa karban és tartsa „kivételesen szép állapotban” a palota kertjeit. „Büszke lehetsz majd arra, hogy több ezer ember élvezi a kertek nyújtotta élményt a kerti partikon” – olvasható a munkaköri leírásban.

Károly király évi 40,000 fontért keres egy új alkalmazottat, aki gondozza a Buckingham-palota kertjét 4

Az évente 38 000 és 40 000 GBP között fizető szerepkör magában foglalja a pázsit karbantartását, valamint a cserjék, rózsák és más lágyszárú növények gondozását is.

„A kertészet iránti elkötelezettséggel a munkakört betöltő személy a kertünk gazdag biológiai sokféleségének megőrzésére és fejlesztésére irányuló projektjeink megvalósítására fog összpontosítani” – áll a hirdetésben. „Ha annyira szenvedélyesen rajongsz a növényekért, mint az emberekért, akkor ez a szerepkör a teljesítésre ösztönöz majd.”

Továbbra sem világos, hogy a Bucking Palace növényei személyesen közölték-e Károly királyral, hogy kertvezetőt kell fogadnia… Tekintve, hogy a múltban már többször is beismerte, hogy beszél hozzájuk. „Boldogan beszélek a növényekhez és a fákhoz, és meghallgatom őket. Azt hiszem, ez rendkívül fontos” – mondta a jelenlegi király még 2010-ben.

Károly király évi 40,000 fontért keres egy új alkalmazottat, aki gondozza a Buckingham-palota kertjét 5

„Minden, amit itt csináltam, olyan, mint a gyerekeiddel. Minden fának van jelentése számomra.”

Körülbelül 200 évig csak a királyi család tagjai látogathatták a 39 hektáros kerteket. Napjainkban mintegy 30 000 ember sétál át a kerteken minden nyáron a palota partijain, és ezen felül a belépőjegy kifizetése után a lakosság tagjai is megtekinthetik azt az év egy jelentős részében.

A Royal Collection Trust szerint ez a főváros legnagyobb magánkertje, és 325 vadon élő növényfajnak, 30 költő madárfajnak és több mint 1000 fának ad otthont.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után