Több, mint £400-ot is érhet ez a ritka 50p-s érme, úgyhogy érdemes szétnézni a pénztárcánkban 1

Egy ritka 50p-s érme névértékének több mint 800-szorosáért kelt el, miután egy szép kis licitharcot robbantott ki az eBay-en.

Több, mint £400-ot is érhet ez a ritka 50p-s érme, úgyhogy érdemes szétnézni a pénztárcánkban 3

Sok érme van, ami többet ér eredeti értékénél, és a gyűjtők sokszor nem tudják megállni, hogy ne szerezzék meg őket azonnal, bármi áron. A különösen ritka érmék ezért gyakran akár több ezer fontért is eladhatók.

A szóban forgó ritka 50 pennys érme a becslések szerint körülbelül 140 GBP értékű, ami azt jelenti, hogy az azt eladó személy végül még annál is jóval többet kapott érte a hónap elején, bár ennek az lehet az oka, hogy még mindig az eredeti csomagolásában volt lezárva.

Az érmét 2009-ben bocsátották ki a Kew Gardens 1759-es megnyitásának 250 éves évfordulója alkalmából, és a Royal Mint becslése szerint összesen körülbelül 210 000 darabot nyomtak belőle. Az írás oldalán a híres Kínai Pagoda látható a Királyi Botanikus Kertben, a másikon pedig a királynő arca.

Több, mint £400-ot is érhet ez a ritka 50p-s érme, úgyhogy érdemes szétnézni a pénztárcánkban 4

Az internetes hirdetés leírása szerint az érme egy “Kew Gardens 50p eredeti, 2009-es bontatlan, a királyi pénzverdéből nagyon ritka” kikiáltási ára 150 GBP volt. Ám ez hamarosan egészen 410 GBP-ra kúszott fel, plusz az 5,55 GBP szállítási díj, ugyanis összesen 12 különböző személy kezdett el egymásra licitálgatni a ritka „kincs” megszerzéséért.

Ha valaki tehát talál egy Kew Gardens-es 50p-s érmét a pénztárcájában, vagy a kanapé mögé beesve, először ellenőrizze a dátumot. Ennek az az oka, hogy a Royal Mint 2019-ben újból kibocsátott egy adagot az érmékből, hogy megünnepeljék az 50 pennys 50. évfordulóját, és ezt a verziót általában nem lehet eladni annyiért. De azért még így is örülhetsz neki, ha találsz egy ilyet, hiszen adott esetben akár 50 és 80 font közötti áron is el lehet őket adni például az eBay-en.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után