Több mint 20 angliai járatot töröltek a Ryanairnél: volt, aki csak a becsekkolásnál tudta meg 1

Liverpool főpolgármestere kritizálta a Ryanairt miután több mint 20 járatot töröltek.

Több mint 20 angliai járatot töröltek a Ryanairnél: volt, aki csak a becsekkolásnál tudta meg 3

Egy zavaros hétvégén vagyunk túl, ami emberek tízezreit hagyta pácban. Joe Anderson így tweetelt az ügyről vasárnap: „Emberek százait hagyták cserben azzal, hogy még több járatot töröltek Liverpoolban. A pénteki káosz tehát folytatódik, és a Ryanair válasza erre az, hogy ellehetetlenítik a kommunikációt a munkatársaik és az utasok közt.”

Az Egyik törölt járat Liverpoolból ment volna Spanyolországba, Reusba.

„A személyzet nem tud segíteni, az emberek nagy távokat tettek meg azért, hogy utazhassanak. Ismét katasztrofális teljesítmény a Ryanairtől. Remélem megoldódik az utasok problémája.” – tette hozzá a főpolgármester.

Egy Ryanair-szóvivő a következőket mondta az Independentnek: „Az Egyesült Királyságot érintő operációnk kiválóan fut ma is.”

„Pár járatnál késés és törlés merült fel a pénteki időjárás és az ATC-t (Air Traffic Control) érintő zavarok miatt, ami a létszámhiányuknak köszönhető. Ez az országon kívül a franciáknál és a németeknél is jelen van.”

Utasok ezrei keltek fel arra, hogy a járataik törlésre kerültek, a nagy szombati törléshullám hatására.

Vasárnap a Ryanair tucat számra törölt további járatokat, melyek a stanstedi központjukat érintették volna. A több mint 4000 utas közül volt, aki csak a check-innél tudta meg, hogy aznap nem fog repülni.

Több birminghami, lutoni és newcastlei járatot töröltek, ami Dublinba tartott volna. Ezenkívül egy Gatwick-Cork is hasonló sorsa jutott.

A Ryanair legfőbb riválisa az easyJet szintén több gatwicki járatot törölt. Az okok skálája széles volt, hiszen volt köztük technikai probléma, ami egy aberdeeni járatot érintett, igaz volt olyan is ami valóban az időjárás következménye volt, mint egy Liverpool-Amsterdam járat. Itt a visszaút került törlésre.

A British Airways első kifelé tartó járata Stanstedből Faroba repült volna, Portugáliába. A feltételes mód oka szintén járattörlés volt. Hasonló sorsa jutott egy Heathrow-Dublin járat. Azok a légitársaságok, amelyek járatokat törölnek, kötelesek figyelmeztetni az utasokat a helyettesítő járatokról, szálláslehetőségekről és étkezésről.

A Ryanair vállalta, hogy alternatív járatokat talál, akár riválisoknál is még aznap, vagy egy következő napon.

Az ír légitársaság és a British Airlines kijelentette, hogy nem fizet kompenzációt, mivel a rossz időjárásról nem tehetnek, ahogyan az ATC hiányosságairól sem.

A járattörlések rávilágítottak a rugalmasság hiányára a légitársaságoknál ezen a nyáron. A profit nagy részét ilyenkor kaszálják be a cégek, hiszen egy szék £100-nál is többet ér sokszor, ezért annyi járatot vállalnak, amennyit csak tudnak. Viszont amikor problémák vannak, akkor ez visszaüt sokszor.     Forrás

Megosztás