Több, mint 70 tűzoltó összehangolt munkájára volt szükség szombat este, hogy egy kigyulladt gyárépületet eloltsanak. Egy ipari pékség üzeme gyulladt ki Tottenhamben, London északi felén.

_89052687_paulwood (1)

A londoni tűzoltóság 10 tűzoltóautót küldött a helyszínre a lángok megfékezésére a kigyulladt péküzemhez West Mews-nál, nem messze a West Road-tól. A riasztás este nem sokkal fél 7 előtt futott be a tűzoltókhoz.

A kiérkező lánglovagok nagy harcot vívtak az egyre terjedő tűzzel, de végül sikerült megakadályozniuk, hogy más épületkomplexumokra is átterjedjen. Több órán át tartott az oltás, amiben több, mint 70 tűzoltó vett részt. Végül vasárnap (ma) hajnalban sikerült megfékezni a lángokat, valamikor 1 óra magasságában.

totfire

A 47 éves François Hérissé csinált egy fotót a tűzről, és a hatalmas füstoszlopról, ami kilométerekről is jól látszott.

„Az embereim egy nagy tűzzel kellett, hogy farkasszemet nézzenek, amikor a helyszínre érkeztek, és most minden erejükkel azon vannak, hogy kordában tartsák a lángokat és megakadályozzák, hogy a szomszédos gyárépületeket is elérje. Valamennyi gyúlékony üzemanyag is van az üzemben, de az embereknek sikerült azt a szekciót az uralmuk alá vonniuk, így az már nem fog belobbanni. Nagyon nagy a füst a tűz miatt, ezért a környéken lakóknak azt tanácsoljuk, hogy minden nyílászárót csukjanak be otthonaikban.” – nyilatkozta Charles Hanks, állomásfőnök a helyszínen, miközben a tűz még nagyban égett és az oltás folyamatbon volt.

_89056644_capture2

A rendőrséget is riasztották az esethez este 7 óra magasságában, és a környező utakat le is zárták az estére. A hírek szerint a tűzesetben szerencsére senki sem sérült meg. A tűzoltók egy része az oltás befejezése után is a helyszínen maradt az éjszaka hátralevő részére, csupán elővigyázatossági okokból. A tűz oka egyelőre nem ismert, azonban a rendőrség nyomozást indított az ügyben.     Forrás: http://www.bbc.co.uk/

 [fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára