Az Isis támogatói egy új videót tettek közzé, ami terrorakcióra buzdít London, Berlin és Róma városai ellen. Egyesek szerint azért ez a nagy „felhajtás” a szervezet részéről, mert a propaganda gépezetük nem működik olyan hatékonyan, ahogy szeretnék.

British-Transport-Police-at-Glasgow-Central-station

A videó, ami a „Harcoljatok ellenük, Allah a ti kezeitek által fogja őket megbüntetni” címert kapta, a szélsőségeseket próbálja rávenni arra, hogy „gyilkolják az árulókat ahol csak tudják”. A videón, miután mutatnak néhány részletet a szeptember 11-i, a párizsi és a brüsszeli terrortámadásokról, a narrátor elmondja, hogy ez egy üzenet minden olyan országnak, akik az Iszlám Állammal szembeszegülnek.

„Ha tegnap Párizs, ma pedig Brüsszel volt a soros, akkor Allah tudja, hogy mi jön holnap. Lehet, hogy London, vagy Berlin, vagy Róma jön.”- mondja a videón a narrátor angolul.

metro-explosion-brussels-30

A propaganda filmet hétfőn tette közzé az Al Wa’ad Media Production, ami a Raqqa-i aktivisták szerint az Isis-t támogatja. A terrorszervezet ami egyébként nyíltan vállalata a felelősséget a több, mint 30 ember életét követelő brüsszeli támadásokért nemrégiben, azzal fenyeget, hogy újabb sötét napok várnak Európára.

„Az üzeneteik nem érik el a kívánt hatást. Ezek a támadások mind multikulturális társadalmú városokban történtek, ahol pont olyan muszlim közösségek élnek, akiket a saját oldalukra próbálnak állítani a szélsőségesek. Ezek az akciók azonban nem egyesítették a muszlim közösséget az Iszlám Állam zászlaja alatt. Közel sem!” – nyilatkozta Gilles Kepel, aki a dzsihádistákkal kapcsolatos ügyek szakértője.

A terrorelhárítás vezetősége szerint a terrorszervezet csak próbál visszavágni valamivel, amiért egyre nagyobb területeket veszít és a katonai szervezet vezetőit egyre másra semlegesítik az utóbbi időben, célzott drón támadások során.     Forrás: http://www.independent.co.uk/

 [fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára