Teljes káosz, hatalmas sorok a brit repülőtereken, miután péntek este óta az egész országban nem működnek az E-kapuk 1

Az Egyesült Királyságba repülő utasok útlevél-ellenőrzési procedúrája rettentő mód meglassult, mivel az e-kapuk országszerte nem működnek. Péntek este kezdődött a probléma a brit repülőtereken, köztük Heathrow-n, Manchesterben és Gatwicken is.

Teljes káosz, hatalmas sorok a brit repülőtereken, miután péntek este óta az egész országban nem működnek az E-kapuk 3

A belügyminisztérium közölte, hogy együttműködik a légitársaságokkal és a kikötő üzemeltetőkkel annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék az “országos határellenőrzési rendszer problémája” miatti fennakadásokat. Egy szakszervezet arra figyelmeztetett, hogy nagyon gyorsan nagyon nagy sorok fognak kialakulni. Az ország minden, e-kaput használó repülőterét érinti a probléma, ami azt jelenti, hogy az országba érkező embereknek manuálisan kell ellenőrizni az útlevelét.

Nem világos, hogy mi a probléma a beléptető rendszerrel, a Belügyminisztérium szóvivője azt nyilatkozta ez “túl érzékeny téma ahhoz, hogy elmondjam”. Azonban bár ez technikailag minden repteret érint, ahol az Egyesült Királyságba érkező embereket e-kapuk segítségével is ellenőrzik, a hatás főleg az elektronikus kapukkal rendelkező nagyobb repülőtereken érezhető.

Ez a hétvége amúgy is mozgalmasnak számított az utazók számára, sok családnál mivel a hosszú hétvége egybeesik a félévi szünettel. Az Egyesült Királyságot Dover kikötőjén keresztül elhagyó utazók is problémákkal szembesültek, miután szombaton meghibásodott a beléptető rendszer a francia oldalon is. A problémát már javították, de az autók és a buszok körülbelül egy órát várnak, hogy sorra kerüljenek és körülbelül 400 teherautó is várakozik.

Teljes káosz, hatalmas sorok a brit repülőtereken, miután péntek este óta az egész országban nem működnek az E-kapuk 4

Az Egyesült Királyság repülőterei közleményeket adtak ki, amelyek figyelmeztették az utasokat a késésekre, de közölték, hogy együttműködnek a brit határőrséggel a fennakadások minimalizálása érdekében.

A gatwicki repülőtér szóvivője azt mondta, hogy a sorok „kezelhetők” eddig – bár szombaton 800 bejövő járatra számítanak. Megerősítette, hogy a probléma először pénteken 19:00 és 20:00 között kezdődött. Az e-gate rendszer felgyorsítja az útlevél-ellenőrzést azáltal, hogy néhány utas beszkennelheti saját útlevelét. Arcfelismerést használ a személyazonosság ellenőrzésére, és rögzíti az utazó arcképét.

Teljes káosz, hatalmas sorok a brit repülőtereken, miután péntek este óta az egész országban nem működnek az E-kapuk 5

A Gatwickre érkező egyik utas azt mondta, hogy a helyzet “egy vicc”. Egy másik utas, Craig Pullen azt mondta, több mint két órát kellett várakoznia a sorban a lutoni repülőtéren szombaton, hozzátéve, hogy “nagyon rossz”, hogy az utazók nem kaptak rendszeres tájékoztatást az e-kapukkal kapcsolatos problémákról, vagy hogy mennyi ideig tart az útlevél ellenőrzésen átjutni.

Lucy Morton, a Bevándorlási Szolgálatok Szakszervezetének munkatársa a BBC-nek elmondta, hogy az érkező utasok 60-80%-a általában e-kapukat használ, a repülőtértől függően, és mivel ezek nem elérhetők, valószínűleg “nagyon gyorsan” hatalmas sorok alakulnak majd ki.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után