Amikor Matt Armstrong színházi dolgozó lefeküdt aludni, az autója még az út szélén parkolt, a West Norwood-i otthona előtt, mint általában.

dis1a

Amikor felkelt, a Renault Clio-ja már a mozgássérülteknek kijelölt zónában parkolt, amit az „éjszaka leple alatt” festettek fel az autó köré az önkormányzat munkásai, és ráadásul, egy 110 fontos birság is visszaköszönt a szélvédőről.

A szomszédja kérte a parkolóhelyet a férjének több, mint két éve, aki idő közben meghalt, ezért az özvegyasszony többször hívta a Lambeth-i önkormányzatot, hogy törölje a kérelmét. Armstrong azt hitte, hogy ez csak egy vicc, amikor múlt pénteken felkelt és megtalálta a büntető cédulát az autóján Auckland Hillben.

dis1b

„Iderakták ezt a mozgássérülteknek kijelölt zónát, amire senkinek nincs szüksége, az autóm köré festették, aztán itt hagytak nekem egy büntetést. Milyen ép eszű ember csinál ilyet? Amikor megláttam a felfestett parkolóhelyet és a jegyet, azt hittem, hogy ez csak egy „április bolondja” tréfa.”

Armstrong színpadi technikusként dolgozik az Adelphi Theatre-ben, és a díjnyertes Kinky Boots produkción dolgozik éppen. Elmondása szerint, a felesége többször felhívta az önkormányzatot, hogy elmagyarázza, mi történt, de semmire sem jutott vele.

„A szomszédom két és fél évvel ezelőtt kért egy mozgássérült parkolót a férje számára, aki idő közben, néhány hónapja elhunyt. Ezért a felesége többször is betelefonált, hogy törölje a kérelmét. De akkor is megcsinálták. Lesápadtam, amikor megláttam. Csak annyit tehetek, hogy kifizetem a bírságot és reménykedek, hogy visszavonják. Ha nem fizetsz, elvontatják az autódat. Ezért fizetjük mi az önkormányzati adót? Ez abszolút röhej.”

Időközben, a Lambeth-i önkormányzat megerősítette, hogy eltörölték Armstrong bírságát, miután az Evening Standard kapcsolatba lépett a hatósággal.

Egy szúvivő a következőket mondta ezzel kapcsolatban: „Töröljük a büntetőparancsot és kivizsgáljuk, miért történt zavar a mozgássérülteknek kijelölt zóna felfestésével kapcsolatban.”     Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára