Terrortámadásnak minősítették a Liverpoolban felrobbantott taxit: előkerült egy videó a robbanás pillanatáról 1

A liverpooli taxirobbantást hivatalosan is “terrorcselekménynek nyilvánították”, de az indítékot illetően még sok a kérdőjel – közölte a rendőrség. Russ Jackson, az északnyugati terrorellenes rendfenntartó részlegtől az egyik legutóbbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a liverpooli női kórháznál történt robbanás ügyében a nyomozás „meglehetősen jól halad”, és az érintett taxisofőrt már kiengedték a kórházból.

Terrortámadásnak minősítették a Liverpoolban felrobbantott taxit: előkerült egy videó a robbanás pillanatáról 3

„Feltételezésünk szerint egy rögtönzött robbanószerkezetet robbantottak fel a taxiban, és eddig a jelek alapján úgy tűnik, hogy azt a taxi utasa építhette.”

Az esettel összefüggésben mostanra már összesen négy embert tartóztattak le. Az autó férfi utasát a helyszínen halottnak nyilvánították, őt hivatalosan azonban még nem sikerült azonosítani.

A robbanás pillanatáról most már egy videofelvétel is előkerült. A hivatalosan is terrortámadásnak nyilvánított incidens a liverpooli kórház előtt történt, mindössze percekkel a vasárnapi megemlékezés kétperces néma csendje előtt.

A taxiban a feltételezett öngyilkos merénylő robbanthatta fel a bombát, és a robbanást követően a jármű rövidesen egy lángoló tűzgolyóvá alakult. Csodával határos módon a taxisofőrnek, aki bent ült a járműben a robbanás pillanatában, a robbanást követően sikerült kimenekülnie az autóból, és bár kórházi ápolásra szorult, megúszta életveszélyes sérülések nélkül.

Állítólag a taxiban utazó gyanús személy először a megemlékezés helyszínére szeretett volna eljutni. Miután megtudta, hogy az utak le vannak zárva, a férfi azt mondta Mr. Perrynek, hogy vigye el őt inkább a városközpontba, majd végül arra kérte, hogy álljon meg a liverpooli női kórház előtt.

David Perry a taxi sofőrje a legfrissebb értesülések szerint bezárta az utasát a kocsiba, aki az elbeszélések alapján már az út kezdetétől fogva nagyon gyanúsan viselkedett. Ezzel a tettével, megakadályozta, a feltételezett merénylőt abban, hogy bejusson a kórházba, és így valószínűleg több tucat ember életét mentette meg.      Forrás

Megosztás