Temzébe zuhant 4 éves kisfiút mentett a hős férfi, amikor csak másodpercek voltak hátra 1

Egy férfi gondolkodás nélkül ugrott a Temzébe és mentett meg egy gyereket, aki a Golden Hinde közelében kicsúszott a rácsok közül és a Temze sebesen folyó vizébe esett. Csak másodpercek voltak cselekedni.

boats

Mark Maloney (37) a The Old Thameside Inn-ben volt a kollégái táraságában a Bankside-on, amikor felkeltette a figyelmét az anyuka segítségért való kiáltása. A foglalkozását tekintve, biztosításokkal foglalkozó Maloney azt mondta, hogy az Ironman és a triatlon versenyekre való felkészüléseknek köszönhető, hogy az erős sodrásban is a víz fölött tudta tartani a fejét és meg tudta ragadni a négy éves kisfiút, mielőtt elsodorta volna a víz.

A következőket mondta a Standardnak: „Csak ösztönből cselekedtem, nem igazán gondolkodtam. Sokat triatlonozok és sokat úszok szabad vízen, ezért úgy gondoltam, hogy tudok segíteni. A vízben pánikoltam, mert nem láttam őt. Felkiáltottam a barátaimnak, hogy ’hol van?’. Aztán, a feje hirtelen felbukkant előttem.”

„A víz alá merült és nem hittem, hogy újra fel tudott volna jönni, ezért sikerült megfognom őt. Beszéltem hozzá, hogy megnyugtassam. Megkérdeztem tőle, hogy mi a neve és mondtam neki, hogy most már rendben lesz. Meg tudta mondani a nevét, de teljesen rémült volt. A sodrás nagyon kemény volt. Véghez vittem egy óriási nyílt vízi úszást az Ironman versenyen a nyáron, de küszködtem, hogy mindkettőnket a víz fölött tudjam tartani .”

maloney

Maloney menedzsere, Andrew Edwards (45) is a csoport tagja volt, amely a párost kihúzta a vízből. Ő a következőket mondta: „Ez volt a leghősiesebb dolog, amit valaha is láttam. Szétnéztünk, és Mark már a cipőjét húzta lefelé, hogy bemenjen. Ő volt az egyedüli, akinek volt ereje ahhoz, hogy megtegye. Ha én mentem volna be, én már halott lennék.”

„A gyerek alámerült — csak a feje tetejét és a kezeit lehetett látni, amint megpróbált levegőhöz jutni. Néhány másodperccel később már eltűnt volna.”

Maloney, aki Newcastle-under-Lyme-ből érkezett, és csak látogatóban volt Londonban, kihúzta magát a partra és felmászott egy létrán, hogy átadja a gyereket a kétségbeesett anyának, aki még két gyerekkel volt a kisfiún kívül. A férfi a következőket mondta: „Az anyja csak sírt, nyilvánvalóan, sokkban volt, alig tudott beszélni.”

„Amikor észrevette, hogy visszahoztam, megpróbálta a tőle telhetőt, hogy megköszönje, de nem találta a szavakat. Annyira megkönnyebbültem, hogy ki tudtam hozni a fiút, és hogy láttam, jól van. Ez a megkönnyebbülés olyan érzése, amit ezelőtt még nem ismertem, hogy visszaadhattam őt a családjának éppen karácsony előtt.”

„Kapcsolatban vagyunk, így tudhatom, hogyan épül, és küldeni fogok neki ajándékot is, amiért ilyen bátor volt.”

Egy pubban dolgozó személy a következőket mondta: „Valaki bejött és azt mondta, hogy egy fiú beleesett a folyóba. Mindenhol mentősök voltak és egy helikopter is, annyira gyorsan történt. De a fickó, aki beugrott, elképesztő dolgot csinált, ő egy hős.”

A rendőrség azt mondta, hogy a kisfiút elővigyázatosság miatt kórházba szállították a tegnapi esetet követően, de azóta már kiengedték. Az RNLI szóvivője hozzátette: „Erős, apadásban lévő árapály volt, amely különösen veszélyes lehet. Útban odafelé, felhívtak, hogy elmondják, a személy kijött a vízből, de orvosi segítségre volt szükség.”

„Egészségügyi ellátásban részesítettünk egy négy éves fiút, aki teljesen a tudatánál volt, azonban, vizes volt és rémült. Mindkettejüket átadtuk a paramedikusoknak további orvosi ellátás céljából.” Forrás: evening standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után