Teljesen nyitott ajtókkal ment egy metró Londonban 1

Videóra vették az utasok, amint a londoni metró egyik járata a Jubilee line vonalán teljes sebességgel közlekedett, miközben az ajtaja tárva nyitva volt.

Teljesen nyitott ajtókkal ment egy metró Londonban 3

Chris Nops volt az a „szerencsés” aki levideózta a jelenetet, ugyanis több másik emberrel együtt pont abban a szerelvényben utaztak, aminek nyitva maradt az ajtaja menet közben. Épp barátjával, Rory Brown-nal utaztak, és a metró pont elhagyta a Finchley Road nevű megállót, amikor a felvétel készült.

A két srác elmondása szerint, akik egyébként a húszas éveikben járnak, nemsokkal ez után bemondták a metrón, hogy a sofőr tisztában van azzal, hogy mi történt, így senki nem húzta meg a vészféket.

A videó azóta már több közösségi oldalra is felkerült. Az egyik srác, aki megosztotta a videót Instagramon, ezt írta: „Szombat délután a Jubilee line-on utaztam a haverommal, és a sofőr úgy gondolta, hogy nincs azzal semmi baj, ha menet közben az ajtó nyitva van… Végül is, jobb mint a légkondi az igaz.”

A srác ezt nyilatkozta az esettel kapcsolatban a Sky News-nak: „A saját testi épségem miatt nem aggódtam, hogy őszinte legyek, azonban a metrókocsiban utaztak gyerekek is.”

https://www.youtube.com/watch?v=M07IIvrQVzk

A metrón utazók elbeszélése alapján ráadásul nem csak egy ajtó volt nyitva, hanem ugyanazon az oldalon vagy 10, annak ellenére, hogy a szerelvény már teljes sebességgel haladt előre.

Nigel Holness, a londoni metrókat üzemeltető vállalat egyik vezető beosztású alkalmazottja azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy: „Az utasaink és alkalmazottaink biztonsága a legfontosabb dolog számunkra. Szombaton kilenc óra körül kaptuk meg az értesítést, hogy a Jubilee line egyik szerelvényén az ajtók nem záródtak rendesen egy adott szakaszon Finchley Road és West Hampstead között.”

„A teljes szerelvényt ezt követően azonnal kivontuk a forgalomból és jelenleg egy átfogó kivizsgáláson megy keresztül, hogy fény derüljön rá, mi okozhatta a meghibásodást.”     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás