A brit útlevél a jövő hónaptól teljesen új dizájnt kap, melynek köszönhetően biztonságosabb, nehezebben hamisítható, és trendibb, kinézetű lesz, mint a jelenlegi, kicsit már ódivatú verzió.

1364014414259

Az új 34 oldalas úti okmány, ami decembertől fog forgalomba jönni, kedden került bemutatásra, és a belső dizájnja a „kreatív Egyesült Királyság” becenevet kapta. A belső lapjainak hátterei kivétel nélkül e lettek cserélve, és a szigetország négy nagy területi egységeinek legismertebb nevezetességei fognak rajtuk helyet foglalni.

passport1_3490468b

Az új okmány belső színvilága minden oldalon a szürke a zöld és a piros színek kompozíciójára fog épülni. A képek közt megtalálható lesz a londoni metró, a District és a Central line illusztrációival, de lesz benne William Shakespeare-t ábrázoló vízjel is. Az ötletes hátterek közt lesznek még olyan ikonikus épületek, és helyszínek, mint a Battersea erőmű, vagy a Globe színház, de a London Eye és a híres piros telefonfülke sem maradt le a hátterek elemi közül.

stream_img

Az új dokumentum természetesen a legmodernebb eljárással készül és új biztonsági elemek lesznek beleépítve, amik szinte lehetetlenné teszik a hamisítását. Ez lesz az eddigi legszebb és legbiztonságosabb brit útlevél.

2900276541

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy elindíthatom az új brit útlevelek forgalomba helyezését, ami az Egyesült Királyság elmúlt 500 évének kreativitását hivatott ünnepelni. Az HM Passport Office eltökélt az útlevél integritásának megőrzése iránt, továbbá az új dizájn lehetővé teszi, hogy a legmodernebb technológiával még biztonságosabbá tegyük az okmányt.

_high_res__p12_13_invisible_copy

Nemcsak arra ügyeltünk, hogy egy lépéssel mindig azok előtt maradjunk, akik a brit útlevél hamisításán ügyködnek, de eközben egy olyan okmányt hoztunk létre, ami a brit kreativitás nagyságának állít egyfajta emléket.” – nyilatkozta a királynő útlevél hivatalának igazgatója, Mark Thomson.   Forrás: http://www.standard.co.uk/