Teljesen eldurvult a bűnözés az üzletekben Angliában, van olyan élelmiszer áruház, amit egy nap alatt háromszor fosztottak ki 1

A Co-op főnöke arra figyelmeztetett, hogy a bolti bűnözés kezd ijesztő méreteket ölteni, miután egy üzletüket háromszor is kifosztották egy napon belül. Az áruházlánc által közzétett új adatok azt mutatják, hogy idén minden eddiginél magasabb a bűnesetek aránya, a bolti lopás, az antiszociális viselkedés és hasonlók.

Teljesen eldurvult a bűnözés az üzletekben Angliában, van olyan élelmiszer áruház, amit egy nap alatt háromszor fosztottak ki 3

A cég tájékoztatása szerint idén 35 százalékkal nőtt a bűnözés, a 2023 júniusáig tartó hat hónapban napi közel 1000 incidens történt, és az egyik London belvárosában lévő üzletet egy nap leforgása alatt háromszor fosztották ki. Matt Hood, a Co-op Food ügyvezető igazgatója elmondta, hogy egyre több „borzalmas, pimasz és erőszakos lopást” látni az üzleteiben, és arra figyelmeztetett, hogy a bolti bűnözés ilyen mértéke valósággal megfosztja a környéken élőket a kedvenc helyi üzleteiktől.

Az áruházlánc arra is figyelmeztetett, hogy a bűnözők „tulajdonképpen szabadon fosztogathatnak”, ugyanis a Co-op az információszabadságra vonatkozó szabályok keretein belül feltárta, hogy az üzleteikben bejelentett súlyos bűncselekmények 71 százalékában a rendőrség nem reagált.

Az adatokból az is kiderült, hogy az üzletekben dolgozók körében a fizikai bántalmazások száma csaknem 30 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg az antiszociális viselkedés és a verbális bántalmazás pedig durván 20 százalékkal. Egy kelet-londoni üzlet vezetője „rémisztőnek” nevezte a fosztogatásokat.

„20 évet töltöttem a Co-opnál, és most rosszabb a helyzet, mint valaha” – mondták a dolgozók. „Olyan, mintha csapdába kerülnél. Bolti lopás mindig is volt, de ez most más, csak lesöprik a termékeket a polcokról. Te pedig semmit sem tudsz tenni. Volt, hogy még a külső ajtónkat is betörték, hogy bejussanak. Hívtuk a rendőrséget, és azt mondták, hogy hívjuk a 101-et. A kollégák rettegnek, és családjaik minden nap aggódnak értük, amikor munkába indulnak.”

„Sőt előfordult már olyan is, hogy embereket lesötétített autókkal hoztak az üzlethez hogy lopjanak, majd ugyanazokkal a kocsikkal felvették őket. Meg van szervezve az egész. Biztosítanunk kell, hogy senki ne sérüljön meg, valamin változtatni kell.”

Eközben más üzletvezetők pedig azt mondták, hogy a fosztogatások „egyre rosszabbak lettek” a járvány óta. „Az életünket kockáztattuk a Covid ideje alatt, és most úgy érzem, újra az életünket kockáztatjuk” – mondta egy északnyugat-londoni üzletvezető.

A Co-op most arra kéri a rendőrséget, hogy vegyék célba a gyakori bűnelkövetőket és a szervezett bűnbandákat, akik a Kisboltok Szövetségének (ACS) éves bűnügyi jelentése szerint a bűncselekmények csaknem kétharmadáért felelősek.

Mr Hood így nyilatkozott: „Láttam néhány szörnyű, arcátlan és erőszakos lopást az üzleteinkben, aminek következtében az üzletben dolgozó kollégáim közül sokan félnek és fenyegetve érzik magukat. Első kézből látom, hogy ez a bűnözői magatartás mennyire erodálja közösségeinket – nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a sürgős változás. A cégünk sokat fektetett be a kollégák és az üzletek biztonságának megőrzésébe, de szükségünk van a rendőrségre, hogy kivegye a részét.”

„Túl gyakran előfordul, hogy a rendőrök nem válaszolnak boltjaink kétségbeesett hívásaira, és bűnözők minden akadály nélkül tevékenykednek anélkül, hogy félniük kellene a következményektől.”

Phillip Davies, Shipley konzervatív képviselője a következőket reagálta az adatok hallatán: „Az ilyen helyeken dolgozók sokkal jobbat érdemelnek. Nem elég, ha szigorúbb törvények vannak érvényben az elkövetők megbüntetésére, ha a rendőrség nem vizsgálja meg megfelelően ezeket a bűncselekményeket, és nem biztosítja az elkövetők megbüntetését. A legrosszabb eredménnyel rendelkező rendőrségi körzeteknek meg kell érteniük, mit csinálnak máshogy a legjobb eredményekkel rendelkezők, és biztosítaniuk kell, hogy ugyanazt a színvonalat hozzák.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után