Teljes káosz: A végén a rendőrséget kellett hívni, hogy kiszabadítsák az utasokat az egyik angliai repülőjáratból 1

A Rendőrséget kellett felhívni és megkérni, hogy segítsenek az utasoknak leszállni egy „elhagyott” gépről Nagy-Britanniában, miután a személyzet hiánya miatt három órán át a kifutópályán vesztegeltek.

Teljes káosz: A végén a rendőrséget kellett hívni, hogy kiszabadítsák az utasokat az egyik angliai repülőjáratból 3

A családok már akkor késésben voltak, mielőtt hétfő este felszálltak volna a Manchesterből Tenerifébe tartó Tui járatra. A gépnek az eredeti tervek szerint 17:30-kor kellett volna elindulnia, de az utasok csak jóval később, valamikor 19 óra környékén érkeztek a meg a géphez és foglalhatták el helyeiket.

A nyaralók azonban ekkor még nem tudták, hogy ennél is rosszabb dolgok következnek és a java csak most jön, ugyanis a másfél órás késés után még három órát kellett várniuk a járat indulására, ami végül meg sem történt, mert ezt követően törölték… El lehet képzelni a hangulatot a gép fedélzetén. A személyzet hiánya miatt a poggyászok berakodása is csúszott, aminek eredményeként a járatot törölni kellett a személyzeti órákra vonatkozó szabályok miatt. Az egyik felvételen látható, ahogy a pilóta azt mondja az ott lévő utasoknak: „A Swissport sorsunkra hagyott minket”.

A 22 éves Adam Wyczalkowski, aki négy barátjával utazott volna a napsütötte szigetre, azt mondta, hogy az utazók este 10 óráig a kifutón ragadt gépen dekkoltak, amikor a rendőrség végül megérkezett, hogy segítsen leszállni nekik a repülőgépről.

Az incidensről nyilatkozva a Manchester Evening Newsnak ezt mondta: „A járatnak 17:50-kor kellett volna indulnia, de később szálltunk csak fel, ami este 7 óra körült jelent. Azt mondták nekünk, hogy a táskákat a Swissportnak kell felraknia majd a gépre, de aztán hallottuk, hogy csak félig rakták be őket a repülőgépbe… Ekkor közölték velünk, hogy az összes személyzet eltűnt, a kapitány pedig mindannyiunknak azt mondta, hogy a személyzeti órákra vonatkozó előírások miatt a járatot a végén még törölhetik is.”

Adam elmondta, hogy mindennek a tetejébe az utasokkal közölték, hogy nincs személyzet, aki leengedné az embereket a gyerekekkel és családokkal teli gépről! „Az utasok közül sokan egyre idegesebbek, és frusztráltabbak lettek. Annyira meleg volt, nem volt légkondi, és csak egy ingyenes italt kínáltak fel mindenkinek. A személyzet egyetlen tagja sem volt sehol, ezért a kapitány közölte velünk, hogy ki fogják hívni a rendőrséget, hogy kiszállhassunk.” – mesélte Adam.

A TUI közölte, hogy a járat „üzemeltetési problémák” miatt késett, és minden ügyfélnek biztosítottak egy szállodában szállást és új indulási időpontot. A TUI szóvivője a következőket mondta: „Szeretnénk elnézést kérni azoktól az ügyfelektől, akik a TOM2106-os járattal utaztak Manchesterből Tenerifébe május 30-án, hétfőn, amely sajnos üzemeltetési problémák miatt késett. Kapcsolatba léptünk az érintett utasokkal, éjszakai szállást és étkezést kínáltunk, ahol szükség volt rá, és amint lehetett, értesítettük őket új indulási idejükről.”

A poggyászkezelést nyújtó Swissport szóvivője azt mondta, hogy a járvány utáni járatszám növekedés „súlyosbítja az erőforrásokkal kapcsolatos kihívásokat” az egész iparágban. „Nagyon sajnáljuk hogy mi is felelősek voltunk az utasok által tapasztalt késésekért és fennakadásokért” – áll a közleményben.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk az erőforrásokkal kapcsolatos kihívásainknak, és az év eleje óta több mint 2000 új kollégát üdvözöltünk, és továbbra is együttműködünk partnereinkkel a vészhelyzeti intézkedések azonosításán, valamint a poggyászok és a repülőgépek átfutási idejének javításán. ‘

Nemrégiben egy olyan felvétel látott napvilágot, amint a rendőrök azt mondják az egyik Tui járat utasainak, ami Manchester városából ment volna Görögországba, hogy törölték a nyaralásukat és menjenek haza. Az utóbbi hetekben brutális késések és járattörlések voltak tapasztalhatók Nagy-Britannia számos repterén. Gatwick repülőterén pl olyan fotók is készültek, ahol  a várakozó utasok már a poggyászokat szállító futószalagokon aludtak.

Rory Boland, a What? utazási szerkesztője nemrégiben kijelentette, hogy a kormánynak be kell avatkoznia végre annak biztosítására, hogy a légitársaságok ne áruljanak olyan repülőjáratokra jegyeket, amelyeket „valójában nem tudnak biztosítani”.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után