Teljes a közlekedési káosz Londonban: szinte teljesen leállt az egész metróhálózat a sztrájk miatt 1

Hatalmas a káosz Londonban, már ami a közlekedést illeti, miután a március 1-én tartott egész napos metrósztrájk miatt, szinte semelyik metróvonalon nem járnak a metrók.

Teljes a közlekedési káosz Londonban: szinte teljesen leállt az egész metróhálózat a sztrájk miatt 3

Sadiq Khan azt mondta, hogy „nagyon csalódott” a londoni metrósztrájk miatt, amely „komoly fennakadást” okoz a londoniak számára egész nap. A Central, District, Piccadilly és Northern line vonalak csökkentett járatszámmal közlekednek. A Central line White Citytől Ealing Broadway-ig, West Ruislipig, Liverpool Street-ig és Loughtonig közlekedik jelenleg.

Newbury Park és Leytonstone között is közlekedik Woodfordon keresztül. A District line pedig Upminster és West Ham, valamint High Street Kensington és Wimbledon között közlekedik, de a vonal többi részén nincs szolgáltatás.

Teljes a közlekedési káosz Londonban: szinte teljesen leállt az egész metróhálózat a sztrájk miatt 4

A Northern line East Finchley-től High Barnet-ig és Mill Hill Eastig csökkentett gyakorisággal közlekedik. Eközben a Piccadilly Line vonalán pedig a metrók Acton Town és Hounslow Central között járnak. A járatok a London Overground, a TfL Rail, a DLR, a London Trams és a National Rail vonalakon rendes menetrend szerint közlekednek, de a járatok a szokásosnál jóval zsúfoltabbak lesznek.

Teljes a közlekedési káosz Londonban: szinte teljesen leállt az egész metróhálózat a sztrájk miatt 5

A londoni autóbuszok tömve vannak emberekkel szinte mindenhol, az Uber pedig megemelte az árait, miután a metró dolgozói ma úgy döntöttek, hogy „kivesznek egy szabadnapot”. Az RMT mintegy 10 000 dolgozója 24 órára teljesen beszüntette a munkát, a nyugdíjak és a munkakörülmények körül kialakult viták miatt. Ráadásul a tervek szerint csütörtökön is ugyanezt teszik majd, vagyis holnapután hasonló méretű közlekedési káoszra lehet majd számítani a brit fővárosban. A munkáltatók közül sokan arra kérték az alkalmazottakat, hogy ha tehetik, otthonról dolgozzanak, de sajnos nem mindenkinek van erre lehetősége.

Teljes a közlekedési káosz Londonban: szinte teljesen leállt az egész metróhálózat a sztrájk miatt 6

A vita egy része a közlekedési szervezet azon tervei miatt alakult ki, amelyek 500-600 állás megszüntetésére irányulnak, hogy ezzel is pénzt takarítsanak meg, és az RMT attól tart, hogy a nyugdíjak is veszélybe kerülhetnek. A TfL azonban azt mondta, hogy senkit sem bocsátanak el, hanem az állásokat egyszerűen csak megszüntetik, amikor az adott dolgozó távozik vagy nyugdíjba megy. Az RMT azonban attól tart, hogy a személyzet tagjainak így sokkal rosszabb időbeosztásban kell majd dolgoznia, és nagyobb valószínűséggel kell egyedül végezniük a munkájukat.

Mick Lynch, az RMT egyik vezetője kijelentette: „Sadiq Khannak szembe kellene szállnia a tory miniszterekkel, akik szükségtelenül akarják megszüntetni a kulcsfontosságú szerepet betöltő dolgozók állásait, nyugdíjait és rontani a munkakörülményeiket. Ez a politikai kudarc az, ami miatt a londoni metró dolgozóinak nem maradt más választásuk, mint a sztrájk ezen a héten.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után