Tavaszig is eltarthatnak az új szigorítások Nagy-Britanniában: több, mint 120 000 újabb fertőzött karácsony napján 1

A brit kormány tudományos tanácsadói szerint a kormány által eddig bevezetett szigorító intézkedések, és néhány újabb, amik még csak ezt követően kerülhetnek majd bevezetésre, akár március végéig is érvényben maradhatnak a szigetország területén.

Tavaszig is eltarthatnak az új szigorítások Nagy-Britanniában: több, mint 120 000 újabb fertőzött karácsony napján 3

A Warwick Egyetem szakértői által végzett modellezés egy olyan intézkedéscsomagot vizsgált, amely magában foglalja a más háztartásokkal való keveredés tilalmát zárt térben, valamint a tavaly használt hatos szabály újbóli bevezetését, összhangban a 2020 áprilisában Angliában érvényben lévő korlátozásokkal. A Scientific Pandemic Influenza Group on Modelling egyik alcsoportja által karácsony estéjén közzétett tanulmány szerint „ha a fent említett intézkedéseket gyorsan életbe léptetnék, az a kórházakra nehezedő nyomást a felére csökkentené ahhoz képest, mint ha csak a B-terv intézkedései lennének érvényben”.

A kutatás azt vizsgálta, hogy milyen eredményei lehetnének az intézkedéseknek, ha december 28-án, vagy az új év első napján vezetnék őket be, és január 15-ig, 28-ig vagy március 28-ig maradnának érvényben.

Az elemzés szerint a B-terv intézkedései a tavaly áprilisi korlátozásokkal kiegészülve, sokkal nagyobb mértékben csökkentenék a halálozások számát. A becslések szerint, ha az új korlátozások két ünnep közöttől egészen március végéig érvényben lennének, az a halálozások számát 24-54%-kal csökkenthetné, ha pedig csak 2 hétre vezetnék be őket január közepéig, az 12-27%-kal csökkentené a halálozások számát a következő hónapokban.

Ezt a szóban forgó új modellezést a miniszterek egyelőre még nem látták, viszont várhatóan a jövő hét elején, jó eséllyel már hétfőn döntenek arról, hogy szükség lesz-e további korlátozásokra.

A Sürgősségi Tudományos Tanácsadó Csoport december 23-i üléséről készült jegyzőkönyvből kiszivárgott részletekben az áll, hogy „a kórházi betegfelvételek számának csúcspontja még bizonytalan, de még a súlyosság csökkenése mellett is összehasonlítható vagy magasabb lehet a korábbi csúcsoknál, ha nem lesznek további intézkedések”. A jegyzőkönyvben az is rögzítésre került, hogy „minél korábban történnek és minél szigorúbbak a beavatkozások, annál valószínűbb, hogy hatásosak lesznek”.

Eközben újabb 122 186 új Covid-19-cel fertőzött személyt regisztráltak a szigetországban – ez zsinórban a harmadik nap, amikor az Egyesült Királyság megdöntötte a napi fertőzések számának eddigi rekordját. Az új adatokból az is kiderült, hogy a kórházi betegfelvételek száma továbbra is meredeken emelkedik Londonban, közel megduplázódva a múlt héthez képest – még úgy is, hogy az Omicron variánssal fertőzötteknek ritkábban van szükségük kórházi ellátásra. Összesen 386 új Covid-19 beteget vettek fel szerdán a fővárosi kórházakba. Ezzel csak Londonban már most 2260-an vannak kórházban a járvány miatt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után