A Királynő megható karácsonyi üzenete 1

Erzsébet királynő egy könnyfakasztó karácsonyi üzenetben emlékezett meg „szeretett férjéről” Fülöp hercegről, amelyben az elmúlt év nehézségeiről beszélt.

A Királynő megható karácsonyi üzenete 3

Edinburgh hercege, aki 73 évig volt a királynő házastársa, idén áprilisban hunyt el 99 éves korában. A királynő a windsori kastély fehér szalonjában felvett beszédében azt mondta, hogy a karácsony „nehéz lehet azok számára, akik elvesztették szeretteiket”.

„Különösen idén… Most én is nagyon átérzem, hogy mennyire!” – mondta beszédében a királynő.

„De számomra a szeretett Fülöpöm halála óta eltelt hónapokban nagy vigaszt jelentett az élete és munkássága iránti sok-sok tisztelet és szeretet, amit kaptunk számtalan különböző helyről az országból, a Nemzetközösség területéről és a világ minden tájáról.”

„A munka iránti szeretete, intellektuális kíváncsisága és a képessége, hogy bármilyen helyzetből viccet tudjon csinálni – mind mind belülről jött nála. Ez a huncut, érdeklődő ragyogás olyan fényes volt a legvégén is, mint amikor először akadt össze a tekintetünk. De az életnek természetesen ugyanúgy része a végső búcsú mint az első találkozás – és bármennyire is hiányzik nekem és a családomnak, tudom, hogy ő most azt szeretné, ha élveznénk a karácsonyt. Éreztük a jelenlétét, miközben mi is, ahogy milliók szerte a világon, készültünk a karácsonyra.”

A beszéde alatt Erzsébet királynő azt a zafír krizantém brosst viselte, amelyet 1947-ben a nászútján hordott.

Szeretettel beszélt legidősebb fiáról, a walesi hercegről, feleségéről, Cornwall hercegnőjéről, valamint Cambridge hercegéről és hercegnőjéről is, amiért az éghajlatváltozásra igen nagy hangsúlyt fektettek az utóbbi időszakban. Ám a kilencperces adásban egyáltalán nem esett szó a királynő középső fiáról, Andrew hercegről (akinek a botránya igen nagy port kavart az utóbbi hónapokban), sem Sussex hercegéről és hercegnőjéről (Harry és Meghan), akik kiléptek a királyi családra irányuló reflektorfényből.

A személyes karácsonyi üzenet, amelyet, mint mindig, egyedül a királynő írt, különösen találó, tekintettel arra a felfordulásra, amelyet rengeteg más család is átélt a koronavírus által sújtott újabb év során. A királynő is elismerte az Omicron variáns hatását, és le is mondta az ilyenkor szokásos Sandringham-i útját, hogy idén Windsorban töltse a karácsonyt.

A királynő, akinek beszédét a windsori kastély fehér szalonjában rögzítették, azt mondta: „Bár a Covid sajnos idén is azt jelenti, hogy nem ünnepelhetünk úgy, ahogyan szerettük volna, mégis élvezhetjük a sok boldog hagyományt. Biztos vagyok benne, hogy ma valaki valahol megjegyzi majd, hogy a karácsony a gyerekek ünnepe. Ebben van igazság, de csak a történet fele. Talán még igazabb, ha azt mondjuk, hogy a karácsony a felnőttekben lévő gyereket is meg tudja szólítani.”

„A felnőttek, gyakran mikor sok teher nehezedik rájuk, nem látják meg az örömet az egyszerű dolgokban, míg a gyerekek igen. Számomra és családom számára még így is, hogy valaki már nincs köztünk idén, a karácsony vidáman fog telni, hiszen lehetőségünk van visszaemlékezni, és újra átélni az ünnepi időszak csodáját kisgyermekeink szemein keresztül, akik közül mindnyájunk nagy örömére, idén újabb négyet üdvözölhettünk a családban.”

„Februárban, mindössze hat hét múlva kezdődik Platina jubileumi évem, amely reményeim szerint mindenhol alkalmat ad az embereknek arra, hogy élvezzék az összetartozás érzését… és magabiztosan tekintsenek előre. Nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.” – zárta karácsonyi beszédének sorait a királynő.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után