Olyan feltételeket szabott a Londonban lakótársat kereső lány, hogy mindenkinek égnek áll a haja tőle 1

Egy hölgy 12 pontból álló listája, ami azt taglalja, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a „szerencsés” lakótársnak, aki beköltözhet hozzájuk a közösen bérelt ingatlanba, elképesztően sok hozzászólást kap, de ha elolvassuk a listát azonnal érthetővé válik, hogy miért is.

Olyan feltételeket szabott a Londonban lakótársat kereső lány, hogy mindenkinek égnek áll a haja tőle 3

A lista olyan szigorú követelményeket tartalmaz, hogy ember legyen a talpán, aki mindet be is tudja tartani. Bár akinek sikerül, megérdemelné, hogy ingyen lakhasson, vagy még neki fizessenek érte, hogy ott van, már amikor joga van otthon lenni…

A szabályzat olyan pontokat is tartalmaz többek közt, hogy az illetőnek, aki majd beköltözik, hétköznapokon nem szabad a lakásban tartózkodnia a normál munkaórák alatt, sőt olyan szabály is van, ami arra vonatkozik, hogy mikor szabad főzni, de az is kizáró ok, ha nincsenek barátaid.

A listát egy Facebook csoportba posztolták ki, ami alapvetően franciául beszélő londoniaknak alakult. Aki kiposztolta a listát azt mesélte, hogy egy kiadó szobára jelentkezett Finsbury Parknál és annyira kiakasztotta a nő elképesztően szigorú, már már nevetséges és felesleges listája, hogy úgy döntött, hogy ezt mindenkinek látnia kell.

„Ha munkába viszel be ebédet, amit magadnak készítesz otthon, akkor azt csináld meg már előző nap. Nem szeretem az olyan embereket, akik rendszeresen sok időt töltenek a konyhában.” – jegyezte meg mellékesen a listás nő a srácnak, amikor elment megnézni a kiadó szobát.

Íme a 12 pontos lista, ami gyorsan terjed a neten:

Olyan feltételeket szabott a Londonban lakótársat kereső lány, hogy mindenkinek égnek áll a haja tőle 4

 • Ne legyél otthon a lakásban hétköznap munkaidőben, mert én otthonról dolgozom.
 • Legyél csöndes és óvatos. Ne csapkodd az ajtókat, használd a kilincseket.
 • Ne használd a telefonod és ne skype-olj sokat napközben.
 • Legyen jó modorod és kommunikálj a lakótársaiddal.
 • Legyenek barátaid, és ne folyton otthon ülj a TV vagy a laptopod előtt.
 • Kövesd a takarítási rendet. Nem egy koliban vagy!
 • Ne költözz ide, ha állandóan a wc-re rohangálsz és órákig szeretsz zuhanyozni.
 • A lakásban nincs főzőcskézés reggel 8:30 előtt vagy este 11 után. Nem szeretem azokat az embereket, akik rendszeresen sok időt töltenek a konyhában főzéssel.
 • Mindenkinek ki kell takarítania a fürdőt és a konyhát minden használat után.
 • Nem akarom itt látni a barátaidat állandóan a lakásban.
 • Lehet barátod vagy barátnőd de nem alhat itt heti 3-4 alkalomnál többször.
 • Nem akarok drogos vagy részeg embereket látni a házban. Egy-két pohárkával azért belefér.

„Egy kicsit értelmesebb, intelligensebb lakótársat szeretnék találni. Ja, és ha napi 15-ször rohangálsz a wcre és negyedóránként befoglalod a mosdót, akkor ne költözz ide. És persze ha szabadidődben a lakásban vagy és órákon át a telefonon beszélgetsz, vagy TV-zel, vagy videókat posztolgatsz, akkor nem leszünk jóban.” – egészítette ki a listát a kedves főbérlő.

Azt is elmondta, hogy nagyon sokat dolgozik a laptopján, és ha valaki csak azért, mert ezt látja tőle, azt gondolja, hogy neki is szabad a környezetében ezalatt az idő alatt ugyanezt csinálni, az nagyon téved.

Ezek után nem csoda, hogy elképesztően sokan kommentelnek a témához. Az is érdekes, hogy vajon ki milyen szabályokat tart hasznosnak, amikor együtt bérel lakást másokkal….

Ebben az esetben azonban nem véletlenül merült fel jó néhány kommentelőben, hogy lehet nem is új albérlőt kellene találni oda, hanem inkább megmenteni azokat, akik jelenleg is ott tartózkodnak, ugyanis valószínűleg folyamatos halálfélelemben élik a mindennapjaikat…            Forrás

Megosztás