Szuper hír! Az év eddigi legmelegebb napja jön holnap, azaz húsvét vasárnap 1

Az Egyesült Királyságban sok helyen napsütésre és kellemes melegre lehet számítani a húsvéti ünnepek hosszú hétvégéjén az előrejelzések szerint.

Szuper hír! Az év eddigi legmelegebb napja jön holnap, azaz húsvét vasárnap 3

A meteorológiai intézet szerint az idei húsvéti szünetben „kellemes meleg és viszonylag szép idő” vár az ország egy jelentős részén lakókra, és sok helyen végre hosszabb időre kisüt a nap. Húsvétvasárnap az év eddigi legmelegebb napja lesz, a hétfői újabb esőzések előtt egészen 18°C-ig emelkedik majd a hőmérséklet egyes térségekben.

Az előrejelzések szerint az Egyesült Királyságon áthaladó magas légnyomású légtömeg „jól időzített”, mert így napsütéses napok várhatók az ünnepnapokon. 18°C-os hőmérséklettel az országban melegebb lehet, mint néhány görög szigeten – beleértve Santorinit, Mykonost és Krétát is.

A meteorológiai intézet arra figyelmeztette a briteket, hogy ne becsüljék alá a nap erejét, mivel az UV-szint olyan erős lesz, mint a „nyár végén”, ami a leégés kockázatát hordozza magában.

Az eső azonban vasárnapra már megérkezik Észak-Írországba, majd az ország többi részén is végigsöpör húsvét hétfőn, amelynek köszönhetően ez a nap inkább csak benti tevékenységek végzésére lesz majd alkalmas.

Szuper hír! Az év eddigi legmelegebb napja jön holnap, azaz húsvét vasárnap 4

Craig Snell, a Met Office előrejelzője azt mondta a PA hírügynökségnek: „A szombat egy újabb szép nap lesz a túlnyomó többség számára. Skócia keleti partvidéke és Anglia északkeleti része azonban kiábrándítóan szürke marad. Az ország belsejében az Egyesült Királyság nagy részén kisüt majd a nap, és viszonylag kellemes szombat lesz; napsütésben a hőmérsékletet tekintve kellemesen meleg lesz, helyenként akár a 17 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.”

„Aztán húsvét vasárnap az Egyesült Királyság egy jó részén szintén kellemesen meleg lesz az idő, az egyetlen hely, ahol valószínűleg változást tapasztalhatunk, az Észak-Írország, ahol egyre szelesebb, felhősebb lesz, és végül az eső is elered majd. De többnyire elég napos idő lesz, és a hőmérséklet 18 fok körül tetőzhet, tehát kellemesen meleg lesz odakint.”

Ez 2023-ban az eddigi legmelegebb napot jelentené, meghaladva a jelenlegi legmagasabb, 17,8 fokos hőmérsékletet amit március 30-án mértek a suffolki Santon Downham nevű faluban.

„Pont hosszú hétvége van, így kijelenthetjük, hogy a jó idő pont a legjobbkor érkezik, pláne mert úgy tűnik, hogy a jövő héten újra nedves és szeles lesz az idő.” – tette hozzá Mr. Snell.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után