Szuper hír, a vártnál hamarabb újranyithatnak a pubok Angliában 1

Anglia területén akár már jnius 22-től újra megnyithatnak a pubok, derült ki nem olyan rég, a miniszterelnök legalábbis komolyan fontolgatja ezt az opciót, ugyanis a vendéglátásban dolgozó több, mint 3 millió alkalmazott munkahelye a tét.

Szuper hír, a vártnál hamarabb újranyithatnak a pubok Angliában 2

A hétvége folyamán olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Boris Johnson miniszterelnök azon fáradozik, hogy kidolgozzon egy tervet, amivel legkésőbb július elejére az egész országot vissza tudja állítani a rendes kerékvágásba. Ebbe pedig a pubok mielőbbi újranyitása is beletartozik, ugyanis a vállalkozásügyi miniszter nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy a kijárási korlátozások miatt a vendéglátóiparban „szabályos vérfürdő” lesz a munkahelyek számát illetően, ha ez így megy tovább.

A dolgok jelen állása szerint, illetve a kormány által eddig közzétett hivatalos adatok alapján a pubok, bárok és éttermek leghamarabb július 4-én nyithatnak majd újra. Egyre több vendéglátóipari egység azonban, a kormány intézkedései ellenére, már megnyitott igaz csak elvitelre szolgál ki vendégeket, vagy online rendeléseket fogad.

A miniszterek – köztük Rishi Sunak pénzügyminiszter – az értesülések szerint arra törekszenek, hogy a kocsmák, éttermek és bárok legkésőbb június 22-ig újból megnyílhassanak a szigetország területén. Whitehall-i források is megerősítették, hogy a dátum valós és a kormány tényleg dolgozik azon, hogy ez a terv tényleg meg is valósulhasson.

Szuper hír, a vártnál hamarabb újranyithatnak a pubok Angliában 3

A kijárási korlátozások bevezetése óta számtalan pub és étterem szerel be levegőtisztító berendezéseket és válaszfalakat mindenhova, hogy mire újra megnyitnak, megfeleljenek a vírus miatt bevezetett módosított előírásoknak. Azonban a jelenleg érvényben lévő távolságtartásra vonatkozó szabály miatt az emberek nem mehetnek 2 méternél közelebb egymáshoz. Ez viszont drasztikusan lecsökkenti a vendéglátóipari egységek kapacitását, ami pedig kérdésessé teszi, hogy egyáltalán tudnak-e így nyereséget termelni. A hírek szerint azonban a miniszterelnök ezt a 2 méteres szabályt is módosítani akarja a közeljövőben, és állítólag hamarosan 1 méter lesz majd „az új 2 méter”. Ezt a kormány egyelőre azonban még nem erősítette meg.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után