Hét teljesen új helyszínre indít menetrend szerinti járatot a debreceni reptérről a Wizz Air légitársaság. A nagyszerű hírt Budapesten Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója jelentette be hétfőn, Papp László, Debrecen polgármestere és Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója.

A járatok az új városokba néhány hónapon belül megkezdik az utasok szállítását. A hírek szerint négy helyre idén decembertől indulnak majd az új járatok, a maradék háromra pedig 2019 elejétől.

A Wizz Air legutóbb 2017 decemberben indított új járatot Debrecenből, méghozzá Moszkvába. A fapados légitársasággal emellett Londonba, Tel-Avivba, Malmöbe, Eindhovenbe, Milánóba és Párizsba is lehet repülni Debrecenből. A Wizz Air mostani bővítésével a debreceni repülőtér a környező repülőterek között piacvezető szerepet fog betölteni, mind az utaslétszámot, mind az elérhető célállomások számát tekintve.

Az új helyszínek, ahova közvetlen járatok indulnak hamarosan Debrecenből:

  • Anglia – Sheffield (csütörtök, vasárnap) december 16-tól
  • Németország – Dortmund (kedd, csütörtök, szombat) december 15-től
  • Svájc – Bázel (csütörtök, vasárnap) december 16-tól
  • Spanyolország – Barcelona  (hétfő, péntek)  december 17-től
  • Spanyolország – Palma de Mallorca (vasárnap) 2019. március 31-től
  • Málta – Valletta (hétfő, péntek) 2019. április 1-jétől
  • Ciprus – Lárnaka (szerda, vasárnap) 2019. március 31-étől

„A Wizz Air jelentős mértékben járult hozzá a reptér ismertségéhez, kihasználtságához azzal, hogy 2012-ben menetrend szerinti járatokat indított, majd 2015-ben bázis repülőtere lett a debreceni légikikötő. Míg 2011-ben alig 20 ezer utas fordult meg a reptéren, addig 2017-ben 316 ezren választották Debrecent. A Wizz Air és Debrecen együttműködésének újabb mérföldkövéhez érkeztünk azzal, hogy a jelenlegi célállomások újabb hét várossal egészülnek ki. Biztos vagyok abban, hogy együttműködésünk a továbbiakban is sikeres lesz” – nyilatkozta Papp László.

A polgármester azt is elmondta, hogy az Új Főnix Terv részeként a repülőtér fejlesztése is folytatódik, a 2-es szintű, nagyobb biztonságot és pontosságot adó műszeres leszállító berendezés telepítésre már folyamatban van, várhatóan a következő év végén helyezik üzembe. A beruházás 1,3 milliárd forintba kerül.

Az új járatok indítása egyben 36 új munkahelyet is teremt, amellyel a cég munkavállalóinak száma Debrecenben 74-re nő. Az új járatok indításával durván 500-ra nő majd a reptéren dolgozók száma. A sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy 2016-ban 10, 2017-ben pedig 7,5 százalékkal nőtt a debreceni turizmusban a vendégéjszakák száma. A városvezetés azt reméli, hogy a Wizz Air új járatainak indításával még ennél is nagyobb számban érkeznek majd turisták a városba a jövőben.

„A Wizz Air folyamatos debreceni növekedése tovább erősíti elkötelezettségünket Magyarország, a város és a debreceni repülőtér iránt, így a légitársaság még több magyar utas számára hozza el a megfizethető légi utazás lehetőségét, valamint pozitívan hat a turizmusra és vendéglátásra Hajdú-Bihar megyében” – mondta a Wizz Air vezérigazgatója.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás