Emberek ezreinek mostantól hivatalosan is csak 4 napot kell dolgozniuk egy héten Nagy-Britanniában, és még a fizetésük is ugyanannyi marad 1

Az Egyesült Királyságban száz vállalat vállalkozott rá hivatalos keretek közt is, hogy fizetéscsökkentés nélkül váltson át négynapos munkahétre. A 4 napos hét kampánytól azt remélik, hogy az első körben 100, összesen 2600 alkalmazottat foglalkoztató cég hozzájárul ahhoz, hogy országos szintű változást idézzen elő Nagy-Britanniában ezen a téren.

Emberek ezreinek mostantól hivatalosan is csak 4 napot kell dolgozniuk egy héten Nagy-Britanniában, és még a fizetésük is ugyanannyi marad 3

A négynapos hét támogatói szerint az ötnapos munkahét csak a régi gazdasági korból megmaradt elévült elképzelés, amelyre már nincs szükség. Azzal érvelnek a szakértők, hogy a vállalatok javíthatják termelékenységüket, és ugyanannyi munkát el tudnak kevesebb óra alatt is végezni – a négynapos hét pedig előidézné a termelékenység növekedését.

Az új szabályokat elsők közt bevezető cégek egyúttal azt is elmondták, hogy ezt remek módszernek találták az új alkalmazottak bevonzására és a már ott dolgozó személyzet megtartására.

Az Egyesült Királyság két legnagyobb vállalata, amely aláírta az új munkarend bevezetését, az Atom Bank és az Awin nevű marketingcég, amelynek jelenleg 450 alkalmazottja van az Egyesült Királyságban. A kampány akkreditálta őket, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is meggyőződtek arról, hogy valóban lerövidítették az alkalmazottak munkaidejét, ahelyett, hogy ugyanannyi órát sűrítettek volna be kevesebb munkanapba.

Adam Ross, az Awin vezérigazgatója a The Guardiannek elmondta, hogy a négynapos munkahétre való átállás „az egyik legmeghatározóbb kezdeményezés volt, amit a cég történetében láttunk”.

„Az elmúlt másfél év során nemcsak az alkalmazottak jólléte terén tapasztaltunk óriási növekedést, de ezzel párhuzamosan az ügyfélszolgálatunk és kapcsolataink is javultak, valamint a jól képzett munkaerő felvételében és a megtartásában is javultunk.” – tette hozzá.

A 4 Day Week Campaign egyúttal a világ legnagyobb kísérleti projektjét is futtatja, amelynek a keretein belül körülbelül 70 db, összesen 3300 dolgozót foglalkoztató vállalatnál bekövetkező változásokat kísérik figyelemmel. Ez egy kutatás is egyben az Oxfordi és Cambridge-i Egyetem kutatóival, valamint a Boston College és az Autonomy agytröszt részvételével.

Amikor szeptemberben – a próbaidőszak közepén – megkérdezték, hogyan halad a program, a cégek 88 százaléka azt mondta, hogy az új munkamódszer „jól megy”. A vállalatok körülbelül 95 százaléka szerint az alkalmazottak termelékenysége vagy nem változott, vagy javult mióta elkezdték tesztelni a négy napos munkahetet. Joe Ryle, a kampány brit igazgatója elmondta, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére is egyre nagyobb lendületet kap a négynapos hét bevezetése a szigetország területén.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után