A brit kormány bekeményít és mostantól teljes erővel lecsap nemcsak az illegális bevándorlókra, de az őket alkalmazókra is egyaránt, figyelmeztetett a bevándorlásügyi miniszter.

Home-Office-Immigration-Enforcement

A brit parlament egy újabb irányból is csapást mér az illegális bevándorlás megfékezésének érdekében. A kormány mostantól szervezetten fog lecsapni minden olyan cégre, ami illegálisan az országban tartózkodó alkalmazottakat foglalkoztat. Ezek az emberek ugyanis brit lakosok elől veszik el a munkát, és a fizetéseket is lejjebb verik.

A bevándorlási hivatal szervezett rajtaütéseket tervez az ősz során, főleg néhány kiemelten sok ilyen státuszú embert foglalkoztató szektor ellen. A The Times hírforrásai szerint a takarító cégek, az építkezésekkel foglalkozó vállalkozások, és a magánkézben lévő öregotthonok kezdhetnek aggódni, persze csak akkor, ha van miért.

raids

A London School of Economics 2009-es tanulmánya akkoriban 618,000 főre saccolta az illegálisan Nagy-Britanniában tartózkodók számát. Mostanra ez a szám minden bizonnyal meghaladja az 1 millió főt.

A bevándorlási hivatal az HMRC-vel és még pár másik szervezettel karöltve rajtaütések sorozatát tervezi azon vállalkozásoknál, ahol feltételezhetően illegálisan az országban lévő embereket alkalmaznak. A cégeket minden egyes ilyen dolgozó után £20,000-ig terjedő bírsággal sújthatják. Abban az esetben, ha tudta, hogy az alkalmazott illegális bevándorló, a munkáltató akár két év börtönbüntetést is kaphat. A kemény fellépés a kormány részéről nem véletlen, ugyanis a jelek szerint azok a cégek, akik illegális munkaerőt alkalmaznak, jóval gyakrabban hágják át az egészségügyi és biztonsági szabályzatot vagy csalnak adót.

Azonban nem csak a munkáltatókra csap le a kormány, hanem amint az nemrég kiderült, a főbérlők, akik illegális bevándorlóknak adják ki ingatlanjaikat, szintén komoly pénzbírsággal vagy akár börtönbüntetéssel néznek szembe. Ezen kívül itt egy másik, fontos, nemrégiben történt EU-s jogszabály módosítás, ami sok embert érinthet Angliában.

Philip Hammond, külügyminiszter szerint Európa nem lenne képes a jelenlegi életszínvonal és szociális infrastruktúra fenntartására, ha afrikai menekültek millióit kellene befogadnia és eltartania. Az Amnesty International UK egyből a menekültek védelmére kelt, és azt mondta, hogy Mr. Hammond hozzászólása rosszindulatú és szégyenletes, a brit államnak pedig kötelessége a háborús övezetből érkező menekülteket befogadni és megvédeni, nem is beszélve arról, hogy például Libanon, Csád vagy Etiópia sokkal több menekültet fogad be, mint az európai országok.      Forrás: http://www.bbc.co.uk/

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (12,300fő), és hivatalos oldalunkhoz (15,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, hasznos, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com