A tejtermelő farmerek teheneket hajtottak be fényes nappal az egyik Asda áruházba Stafford-ban, Anglia területén, így tüntetve a tejükért kapott egyre csökkenő pénzösszeg ellen.

_84771292_adamwilliams1

Vasárnap dél körül nagyjából 70 tüntető farmer a tiltakozás egy érdekes formáját valósította meg Stafford városában. Két tehénnel vonultak be a város egyik Asda nevű szupermarketébe, hogy elvigyék az összes tejet az üzlet polcairól. A vásárlók és a bolti alkalmazottak együtt nézték végig a jelenetet teljesen megdöbbent tekintetekkel az arcukon. Az elmondások alapján a bocik igen nagy „rendetlenséget” hagytak maguk után az áruházban, miközben a farmerek kíséretében a hűtőpultok felé vették az irányt.

A farmerek egyébként azért tüntetnek már hónapok óta egyre hevesebben, mert az áruházláncok egyre alacsonyabb árat hajlandók csak fizetni a tejükért, és egyre többen mennek tönkre. A Müller UK and Ireland mér csak 22.35p-t fizet a tejtermelőknek literenként. A tejet felvásárló cég ezt a helyzetet a hihetetlenül magas kínálatra és a csökkenő keresletre fogta.

2B3A7F8400000578-0-image-a-38_1439135580681

A szupermarketek azt állítják, hogy a tej bolti ára és a farmereknek fizetett összeg között nincs összefüggés. Ebben az esetben a tej árát nem a kereslet és kínálat határozza meg, ami egyrészt ellent mond az előtte elhangzottaknak, másrészt nem volna fair sem a vásárlókkal sem a termelőkkel szemben.

„Valami olyasmit akartunk csinálni, amire az emberek felfigyelnek, és emellett egy kicsit vicces is.” – nyilatkozta Matthew Weaver, 38 éves gazdálkodó. Mr Weaver azt is elmondta, hogy a farmerek az ország számos pontjáról érkeztek a tüntetésre, és hogy több más üzletláncot, köztük a Lidl-t is szeretnék meglátogatni a négylábú barátaikkal együtt.

Itt csatlakozhatsz Facebook csoportunkhoz, ami már 7,100 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-stoke-staffordshire-33840815