Szeptembertől jöhet a 3. oltás Nagy-Britanniában 1

Durván 32 millió Nagy-Britanniában élő embernek akarják szeptembertől elkezdeni beadni a Covid vakcina harmadik adagját, ha a kormány úgy dönt hogy az szükséges.

Szeptembertől jöhet a 3. oltás Nagy-Britanniában 3

Az Egyesült Királyság lett az első olyan ország a világon, amely ideiglenes útmutatást tett közzé egy lehetséges harmadik oltásról, amelyet akkor vetnének be, ha az adatok azt mutatják, hogy a kiszolgáltatott helyzetű embereknek nagyobb védelemre van szükségük. A tervek azért lettek már előre elkészítve, hogy a brit egészségügyet ne érje váratlanul, ha a téli hónapok során cselekedniük kell, mert a járvány megint nagyon terjedni kezd.

A Védőoltási Bizottság szakértői össze is állítottak egy prioritási listát, hogy kiknek kell a harmadik oltást az elsők közt megkapnia, amennyiben a programot életbe léptetik.

Az első szakaszban a 15 millió legkiszolgáltatottabb embert hívnák be a 3. oltásra az Egyesült Királyságban, beleértve a 70 éven felülieket, az egészségügyi dolgozókat, a gondozó otthonok idősebb lakóit, és a klinikailag rendkívül sérülékenyeket. A második szakaszban pedig további 17 millió emberre kerülne sor, beleértve az 50 év felettieket, a Covid veszélyeztetett csoportba tartozó 16-49 éveseket és azokat, akik rendszeresen érintkeznek immunhiányos emberrel.

Az azonban még mindig nem világos, hogy az oltóanyag milyen hosszú időre nyújt védelmet, és a szakértők emellett azt is kihangsúlyozták, hogy az extra oltás beadására még nem biztos, hogy szükség lesz. De a kormány tudományos tanácsadói azt nyilatkozták, hogy „nem kockáztatnak”, és a lehető legtöbb időt szeretnék biztosítani az egészségügy számára a tervezéshez.

A harmadik oltást az influenza elleni oltással egy időben ajánlanák fel a lakosságnak. Az orvosok közül sokan aggódnak amiatt ugyanis, hogy idén télen mindkét betegség nagyon el fog terjedni.

Sajid Javid, az új egészségügyi miniszter elmondta: „Örömmel fogadjuk ezt a javaslatot, amely segít abban, hogy készen álljunk az őszre, alakuljanak a dolgok bárhogy is. Bízunk benne, hogy időben megkapjuk a bizottság végső tervezetét. Az első Covid-19 oltási programunk helyreállítja a szabadságot ebben az országban, és a kiegészítő oltás pedig megvédi ezt a visszaszerzett szabadságot.”

Ez a második oltási program értelemszerűen akkor kezdődne csak el, ha már minden a szigetországban élő felnőtt megkapta legalább az első oltását. Egyelőre nem tudni, hogy az embereknek ugyanazt vagy egy másik oltást kínálnak-e majd fel, de a tanácsadók szerint „minden lehetőség terítéken van”.

A szakértők mindemellett azt is elmondták, hogy túl korai lenne még megállapítani, hogy az 1. vagy a 2. szakaszban fel nem sorolt ​​embereknek szüksége lesz-e Covid-19 kiegészítő oltásra ezen a télen.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után