Százával akarják Angliában a menekülteket akkora helyekre elszállásolni egymás hegyén hátán, mint egy parkolóhely 1

A menedékkérőknek kevesebb életterük lesz, mint egy átlagos parkolóhely egy konzervatív képviselő által „kvázi börtönhöz” hasonlított bárkán.

Százával akarják Angliában a menekülteket akkora helyekre elszállásolni egymás hegyén hátán, mint egy parkolóhely 3

A Belügyminisztérium azt állítja, hogy körülbelül 500 embernek ad majd otthont a Bibby Stockholm, egy új, szakaszosan bevezetésre kerülő program keretein belül, melynek részeként a hajót a dorseti portlandi kikötőbe vontatják. A tulajdonos, a Bibby Marine által kiadott hivatalos brosúra azonban azt mutatja, hogy a fedélzeten mindössze 222 „egyágyas fürdőszobás hálószoba” található, ami azt jelenti, hogy legalább két embert kellene bezsúfolni minden kabinba ahhoz, hogy a kormány elérje célját.

Richard Drax, Dél-Dorset konzervatív képviselője azt mondta, hogy a menedékkérők ilyen sűrű egymás hegyére hátára pakolása „csak tovább súlyosbítaná a problémák előfordulásának valószínűségét”. Azt mondta a The Independentnek, hogy a bárka „valójában egy kvázi börtön lesz”, mert a forgalmas kikötőben a korlátozások miatt az emberek nem „mászkálhatnak csak úgy”.

„Csak egy buszra felszállva fognak ki és be menni, és több százan ülnek majd ott bent, és malmoznak.” – tette hozzá Drax úr. „Mit fognak csinálni ezen az uszályon minden egyes nap, hétről hétre, hónapról hónapra? Mi a fenét fognak csinálni?”

A Belügyminisztérium nem válaszolt arra a kérdésre, hogy emeletes ágyakat használna-e a Bibby Stockholm kapacitásának növelésére, vagy a standardok csökkentését választanák azáltal, hogy a rekreációs és edzéstereket hálóterületekké alakítanák át.

Állítólag az egyágyas szobák mérettől függően két- vagy többszemélyesekké alakíthatók pótágyak és emeletes ágyak használatával. A hajó weboldalán az elmúlt hónapokban megváltozott, a „222 vendég befogadására alkalmas” szövegrész amit nemrégiben 506 főre módosítottak… Bár a hajó nem lett hirtelen kétszer akkora.

A számítások szerint a teljes kihasználtság mellett minden menedékkérőnek 15 négyzetméternél is kevesebb lakóterülete lenne ami akkora, mint egy tipikus parkolóhely. Stephen Kinnock, a Munkáspárt bevándorlásügyi árnyékminisztere szerint az uszály „a Belügyminisztérium teljes kudarcának szimbóluma a menekültügyi várólisták felszámolásának tekintetében.”

„Az uszályon tartózkodó ötszáz ember a menekültügyi várólistáknak csak a 0,3 százaléka – de most már úgy tűnik, hogy maga a Belügyminisztérium sem tudja, hogy valójában hány embert fognak ott elhelyezni. Mint mindig, most is a brit adófizetők fogják megfizetni ennek a káosznak az árát.”

Legalább egy ember meghalt, és nemi erőszakról és egyéb visszaélésekről is érkeztek jelentések a Bibby Stockholmon, amikor a holland kormány a 2000-es években migránsok fogva tartására használta azt.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után