Szakadékba lökte terhes feleségét egy férfi Nagy-Britanniában – a nő utolsó szavaival leplezte le férje tettét 1

Bűnösnek találtak egy férfit abban, hogy Edinburghban meggyilkolta terhes feleségét, miután letaszította őt Arthur’s Seat néven ismert helyszín szikláiról.

Szakadékba lökte terhes feleségét egy férfi Nagy-Britanniában – a nő utolsó szavaival leplezte le férje tettét 3

Kashif Anwarról bebizonyosodott, hogy megölte a 31 éves Fawziyah Javedet méghozzá úgy, hogy lelökte a 823 láb magas dombról, halálos sérüléseket okozva neki és születendő gyermekének egyaránt. Javed, aki körülbelül 17 hetes terhes volt, amikor életét vesztette, utolsó szavait arra használta, hogy felfedje, hogy a bántalmazó férje lökte le 50 láb magasról a dombtetőről.

Daniyah Rafique szemtanúnak sikerült még éppen időben odaérnie a súlyos sérüléseket szenvedett nőhöz, aki azt mondta neki: „Ne engedd a férjemet a közelembe, ő lökött meg.”

A 29 éves Anwart csütörtökön ítélték el az Edinburgh-i Legfelsőbb Bíróságon lefolytatott tárgyalás után, és 20 év börtönt kapott. A nyugat-yorkshire-i Leedsből származó Anwar tagadta az ellene felhozott vádat.

Szakadékba lökte terhes feleségét egy férfi Nagy-Britanniában – a nő utolsó szavaival leplezte le férje tettét 4

A bíróságon az is elhangzott, hogy Rhiannon Clutton rendőrtisztnek Javed azt mondta halála előtt, hogy a férje azért lökte meg, mert „azt mondta neki, hogy véget akar vetni [a házasságuknak]”. Alastair Paisle rendőr őrmester az eset helyszínén volt a helyszínelőkkel, és a Legfelsőbb Bíróság tárgyalásán elmondta, hogy becslése szerint Javed olyan 12-15 métert zuhanhatott.

Dr. Ralph Bouhaidar igazságügyi orvosszakértő kedden azt mondta a bíróságon, hogy Javed az elszenvedett több különböző sérülés által okozott komplikációkba halt bele. Sérüléseit egy 3D-s modell segítségével részletezte a jelenlévőknek, amely segítségével megmutatta az esés során milyen sérüléseket szerzett pontosan.

Szakadékba lökte terhes feleségét egy férfi Nagy-Britanniában – a nő utolsó szavaival leplezte le férje tettét 5

Lord Beckett bíró életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki Anwarra, minimum 20 év letöltendővel.

Azt mondta Anwarnak: „Bűnösnek találtunk Fawziyah Javed meggyilkolásában, aki egy nagyon különleges személy volt. Ő volt a terhes feleséged, és te okoztad a születendő gyermeked halálát is.”

Azt mondta a gyilkosnak, hogy az áldozat hajlandó volt bízni abban, hogy vigyázni fog rá, amikor felmentek Arthur’s Seat-re, de ő lelökte őt, amikor senki más nem volt a közelben. Miközben Anwart megbilincselték és elvitték, Javed egyik családtagja odakiáltott neki, hogy „dögölj meg te szemétláda!”

Az esküdtek láthatóan zaklatottak voltak a halottak után, néhányan sírtak is… Fawziyah szülei, Mohammed és Yasmin Javed azt mondták, hogy ő volt a tökéletes gyermek, és már alig várták, hogy nagyszülők lehessenek. Yasmin elmondta, hogy lánya halála óta minden nap szürreális.

„Intelligens, szókimondó fiatal nő volt. Tökéletes gyerek volt, gyönyörű volt kívül-belül” – mondta Yasmin. „Sokan azt mondták olyan, mint egy földre szállt angyal.”

Bob Williamson nyomozófelügyelő a következőket mondta: „Ez egy hihetetlenül nehéz és traumatikus időszak volt Fawziyah családja számára, akiket érthető módon tönkretett a lány halála. Őszintén remélem, hogy az a tény, hogy a tettest elfogták és bűnösnek találták, segít majd megnyugvásra lelni a család számára.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után